Închide

Mesajul organizatorilor după o „Mare Hămăceală” în Parcul Central: „Nu mai aruncaţi gunoaie în parc! Dacă vreţi vă punem şi o hartă a coşurilor!”

ActualitateTop News by Kristina Reştea - apr. 18, 2015 0 3714

 

Evenimentul care aduce, periodic, hamace (plus voie bună) în Parcul Central, în una dintre puţinele zone verzi amenajate de mai mari dimensiuni ale oraşului, atrage nu doar „oameni faini”, constată organizatorii. Aşa că echipa se pregăteşte să mobilzeze lumea la curăţenie pentru „Marea Hămăceală”, o manifestare bine primită de public, care face zona prietenoasă cu trecătorii şi utilizatorii parcului, dar care aduce şi apariţii ce nu se mai tratează doar cu „bunul simţ” pe care mizau iniţiatorii ideii.

„Marea Hămăceală e o adunare de oameni faini, când mergi la hămăceală treuie sa mergi cu zambetul pe buze! Există fenomene printre noi care încă nu au bunul simţ elementar – nu mai aruncaţi gunoaie în parc, dacă nu v-a învăţat nimeni ce să faceţi cu ele, vă învăţăm noi! Dacă vreţi vă punem şi o hartă a coşurilor de gunoi. Protejaţi scoarţa copacilor! Mucurile de ţigară – trebuie aruncate la coş, am adunat pumni întregi de fiecare dată! Parcul e un bun al oraşului! Toţi trebuie să se bucure de el curat şi îngrijit!” – acesta a fost mesajul public, postat pe pagina oficială de Facebook a evenimentului, după ediţia programată pentru 17 aprilie.

„De obicei, strâng cei care pleacă la urmă,  cei pe care i-am rugat sau cei care simt să facă asta, nu există vreun plan bine pus la punct (pentru etapa curăţenie, n.red.) pentru că totul merge pe bun simţ”, ne-au transmis organizatorii, care au precizat că se pregătesc totuşi să mobilizeze lumea şi pentru etapa de „după” pentru ca lucrurile să decurgă mai bine, în ciuda „fenomenelor”.   

„Vom face un eveniment în care să mobilizăm tinerii să meargă să facă curat, să se ocupe de cele mai mici detalii, vom trimite de asemenea nişte protecţii din partea noastră pentru următoarea ediţie, ele să fie distribuite gratuit, cel puţin o parte, pentru ca lumea să înţeleagă care e nivelul la care trebuie să ajungem!”, a precizat Marcel Fodorean, membru al echipei de organizatori.

 

hamaceala

„Pentru toate evenimentele găzduite în spaţiul public e important mesajul prietenilor Marea Hămăceală. Ne întâlnim în diferite locuri frumoase pentru că ne sunt dragi şi le apreciem. E important să ne respectăm pentru a purta mai departe imaginea lor aşa cum ne-o dorim”, au completat şi arhitecţii organizatori ai evenimentelor în spaţiu pubilc, din seria Scena Urbană.

Citeşte şi:

(Nu?) călcați iarba!

Pentru această vară, se pregătesc şi o serie de evenimente conexate cu proiectul „Marea Hămăceală”, o parte dintre idei fiind înscrise şi în recent închisa competiţie pentru voturi la bugetarea participativă Com’On Cluj: muzică de teatru, film şi chiar o „bibliotecă outdoor”, cu hamace, poufuri şi 100 de cărţi în parc. Sau mai multe.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare