Închide

Mesaje antisemite pe Sinagoga din Cluj

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - iun. 12, 2017 1 822

Pe un perete al Sinagocii din Cluj, de pe strada Horea, au fost pictate câteva mesaje antisemite, a transmis președintele comunității evreiești, Robert Schwartz – potrivit adevărul.ro.  Situație este considerată extrem de gravă, având în vedere că de foarte mult timp în Cluj Napoca nu au mai avut loc astfel de incidente.

Mesajele pictate pe sinagogă redau o stea a lui David, vopsită cu roşu și tăiată, însoțită de textele: „Toate cele bune“ şi „Holocaust never happened“, pictate cu vopsea neagră. Robert Schwartz a declarat pentru adevărul.ro că depune plângere la poliţie, jandarmerie şi SRI.  Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj a declarat pentru aceeași publicație că s-a făcut o verificare la faţa locului şi că se va face o cercetare.

„De zeci de ani nu s-a mai întâmplat aşa ceva la Cluj. (…) E o situaţie gravă din moment ce mulţi ani nu au apărut astfel de inscripţii. E destul de trist…“, a afirmat liderul comunităţii evreieşti, Robert Schwartz, pentru adevărul.ro, referindu-se şi la faptul că administratorii orașului se laudă cu titlul de oraș cosmopolit, cult şi tolerant. El a mai adăugat că Sinagoga a găzduiește și evenimente culturale. Clădirea are statut de monument istoric.

Un comentariu

Scrie un comentariu