Închide

Merge Lucan în arest? Recursul procurorilor DIICOT care îl vor pe chirurg după gratii se judecă azi la București UPDATE Au terminat audierile, urmează decizia

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 12, 2018 0 613

Chirurgul Mihai Lucan, care ar fi delapidat Institutul de Transplant Renal din Cluj ani de zile cu milioane de lei până l-a adus în pragul falimentului, ar putea ajunge în arest preventiv: decizia în acest sens o ia azi Curtea de Apel București.

Instanța din Capitală judecă azi recursul procurorilor DIICOT la decizia instanței inferioare, Tribunalul București, care a dispus ca Lucan să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar – ceea ce înseamnă că acesta trebuie să se prezinte regulat la secția de Poliție unde îi e arondat domiciliul. Decizia, luată în urmă cu o lună, i-a nemulțumit pe procurorii DIICOT, care au contestat-o la instanța superioară, dar aceasta nu a putut pune cauza pe rol până când decizia Tribunalului București nu a fost încă motivată, ceea ce s-a întâmplat doar în urmă cu câteva zile.

Amintim, Mihai Lucan e acuzat de delapidarea ICUTR Cluj după ce ar fi operat pacienți la clinica sa privată, LukMed, și i-ar fi internat la institutul de transplant renal doar pentru recuperarea postoperatorie. În acest mod Lucan ar fi delapidat spitalul cu milioane de lei timp de ani de zile. Lucan a demisionat de la șefia ICUTR la începutul acestui an.

La ora redactării acestei știri fuseseră terminate audierile în dosar iar instanța urmează să delibereze și să decidă dacă va accepta cererea procurorilor sau o va respinge. Dosarul e unul foarte voluminos, însă – nu mai puțin de 39 de volume, astfel că e de așteptat ca decizia să fie luată doar peste câteva ore.

Motivarea instanței în cazul chirurgului Lucan: acuzația de delapidare se verifică integral

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare