Închide

15 rute noi de zbor în 2018 de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu. Viena, una dintre priorități!

Actualitate by Catalin Suciu - ian. 12, 2018 0 1662

Compania Wizz Air a anunțat că în 2018, numai în România va lansa 15 noi rute de zbor. În 2017, compania a avut o creștere de trafic de 28%, iar în 11 ani, de la lansarea din 2007 și până acum, Wizz Air a transportat 35 de milioane de oameni, numai în România, dintre care 1,6 milioane doar din Cluj – aproape cât întreg Bucureștiul.

Compania a crescut, la nivel național, de la 5,3 milioane de pasageri, în 2016, la 6,8 milioane de pasageri, în 2017, menționează reprezentanții companiei low-cost.

Pentru anul 2018, la Cluj, Jozsef Varadi, chief executive officer Wizz Air a anunțat că se dorește creșterea capacității de transport de pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, la 2 milioane de pasageri. Vor fi introduse 15 rute noi ale companiei de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu, una dintre acestea fiind spre Viena.

Aeroportul Cluj deţine un rol strategic pentru compania noastră, va rămâne un pilon solid. Mai devreme sau mai târziu vom avea un zbor Cluj – Viena. Suntem bucuroşi că am putut deschide la Viena o bază operaţională, pentru că ne oferă acces la mult mai multe rute din Vestul Europei. Dar trebuie să vedem modul în care operează aeroportul de acolo, deocamdată capacităţile sunt limitate şi trebuie să facem o prioritizare, însă din discuţiile cu conducerea Aeroportului Viena a rezultat că sunt interesaţi să existe zboruri spre România, iar Clujul poate figura cu un loc important pe această listă de destinaţii. Trebuie analizate capacităţile, să vedem dacă le putem extinde la acea bază operaţională”, a spus Varadi.

Potrivit acestuia, Wizz Air a transportat în anul 2017 pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj un număr de 1,83 milioane pasageri, în creştere cu 31% faţă de 2016. În România, Wizz Air deţine o cotă de piaţă de 34,7%, fiind cea mai mare companie aeriană din ţara noastră.Compania a cumpărat anul trecut 14 aeronave noi, ceea ce face ca acum flota sa să ajungă la 88 de avioane, și a anunțat că a semnat un contract pentru cumpărarea în viitor a alte nu mai puțin de 146 de avioane. WizzAir are 27 de baze aeriene în 15 țări, între care una la Cluj, ce deservește nu mai puțin de șase aeronave pe 34 de rute. În România compania are 24 de avioane în cele șase baze aeriene din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova, Iaşi şi Timişoara. Compania operează și un zbor aerian intern, cel între Cluj-Napoca și București.

La Cluj WizzAir a introdus anul trecut patru curse aeriene noi, spre Bratislava, Larnaca, Malta şi Stockholm Skavsta.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.