Închide

Medic din Cluj cercetat de DNA pentru luare de mită

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 18, 2019 0 438

Un medic din Cluj e cercetat penal după ce ar fi luat mită în mai multe rânduri de la zeci de persoane ca să le ajute să primească pensii de invaliditate în condițiile în care mituitorii nu ar fi beneficiat de acestea în mod normal.

E vorba de medicul Alexandru Faur, din cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Cluj, acuzat de luare de mită în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care atestă că timp de mai multe luni, din aprilie până în septembrie, medicul a primit câteva sute de lei de la 61 de persoane pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate în condițiile în care, în mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat. Banii veneau de la o altă persoană cercetată în dosar, Aurica Calman, ce pretindea de la pacienți  sume de bani cuprinse între 1.000 și 1.500 lei. ”Din sumele primite, inculpata remitea o parte din bani (în jur de 300 – 400 lei) medicului Faur Alexandru care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate și la eliberarea deciziilor asupra capacității de muncă pentru cele 61 de persoane”, arată procurorii.
În același context, în urmă cu două zile, în 16 septembrie 2019, inculpata a primit de la o persoană suma de 600 lei, din care 300 de lei i-au fost remiși medicului Faur Alexandru, în cabinetul său, moment în care s-a procedat la constatarea flagrantului. Aceasta a fost arestată ieri pentru 30 de zile iar medicul e cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, de azi. ”În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”, adaugă procurorii.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu