Închide

Medic clujean cere demisia ministrului Sănătății. Ce îi reproșează

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - feb. 06, 2016 0 985

Șef de secție de chirurgie dintr-un spital clujean cere demisia ministrului Sănătății, un alt clujean, Patriciu Achimaș.

Doctorul Dan Mihail Nicolau e șeful secției de chirurgie toracică de la spitalul de pneumologie ‘Leon Daniello’ din Cluj-Napoca, dar și președinte al unui partid, România Unită. „Cine sunteți Dumneavoastră, Domnule Ministru, să vă permiteți să nu vorbiți cu contribuabilii care vă plătesc să le asigurați confortul tratamentului pentru sănătate și care aveți datoria de a asigura satisfacția pacienților și a corpului medical?”, i se adresează el ministrului sănătății, într-o scrisoare deschisă. „Am susținut numirea Dumneavoastră, fiind clujean angrenat în sistemul de sănătate din anul 1975, cunoscându-vă bine părinții onorabili, profesioniști cinstiți și performanți a căror moralitate nu poate fi pusă la îndoială. Acum trebuie să recunosc greșeala de gândire pe care am comis-o și să le cer scuze tuturor celor pe care i-am indus în eroare. Vă întreb din nou. Cine sunteți Dumneavoastră, Domnule Ministru, ca să refuzați discuțiile cu sindicatele din sănătate, cu organizațiile pacienților, cu oamenii din sistem?”.

Nicolau spune că a încercat să îl contacteze pe ministru pentru a-i semnala „câteva nevoi ale sistemului a căror corecție vă revine ca și sarcină”, dar fără succes, și se laudă în scrisoarea deschisă cu performanțele sale medicale – „Cine sunteți Dumneavoastră? Îmi permit să va întreb deoarece din punct de vedere profesional am luat primariatul cu media 10 în concurs unic pe țară la Bucuresti, nu pe plan local. Am reușit să inventez tehnici chirurgicale citate în World Journal of Surgery, tehnici care se practică acum în diferite țări din lume. Îmi permit să va critic din poziția celui care a reușit organizarea în Cluj-Napoca a unui congres anual al unei societăți europene (Congresul anual al Societății Europene de Chirurgie Toracică, Cluj-Napoca, România). Îmi permit să vă critic pentru că am obținut brevet de inventie pentru o proteză valvulară cardiacă (în 1992). Îmi permit să vă critic fiindcă am introdus în România chirurgia laser a metastazelor pulmonare multiple, România fiind printre puținele țări din lume unde se practică în mod curent acest procedeu chirurgical. Din toate aceste motive, îmi permit să vă întreb cine sunteți și ce ați realizat?”.

Acesta îi cere ministrului Achimaș demisia, din cauza unor „lipsuri manageriale necesare funcției”. „Vă rog să ieșiți în fața națiunii și să vă cereți scuze pentru infatuarea și aroganța cu care ați jignit contribuabilii pe care trebuie să-i slujiți, iar nu să-i umiliți. Aștept un gest de onoare și de demnitate din partea Dumneavoastră sub numele de Demisie”, transmite Nicolau.

Citește și:

Încă un clujean în Guvernul Cioloș, ia portofoliul Sănătății

Nici un comentariu

Scrie un comentariu