Închide

Încă un clujean în Guvernul Cioloș, ia portofoliul Sănătății

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - nov. 15, 2015 0 1068

Încă un clujean în guvernul Cioloș: ministrul Sănătății a fost înlocuit în această seară, după ce pe rețelele sociale s-au viralizat fotografii în care acesta apărea, ca fotomodel, în lenjerie intimă.

Astfel, noua propunere pentru portofoliul Sănătății e directorul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, Patriciu Achimaș-Cadariu. „Nominalizarea pentru Ministerul Sănătăţii trimisă Parlamentului în această seară de către domnul Prim-ministru desemnat Dacian Cioloş este domnul conferenţiar universitar doctor Patriciu Achimaş-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca”, arată Guvernul într-un comunicat de presă.

Patriciu Achimaș-Cadariu are 39 de ani și conduce Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” de aproape patru ani, din februarie 2012.

Cine este Patriciu Achimaș-Cadariu:

Şef lucrări Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, medic primar, supraspecializare ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică, master în advanced oncology (Universitatea Ulm, Germania), doctor în ştiinţe medicale  are o bogată activitate profesională, didactică şi de cercetare.

Activitatea didactică universitară şi postuniveristară, cu studenţi, medici rezidenţi, subspecialişti şi doctoranzi, este reprezentată de cursuri, stagii, prezentări de caz clinic, conducere de lucrări de licenţă.  

Activitatea de cercetare se axează, în mare parte,  pe chirurgia cancerului ovarian, factori de evoluţie şi prognostic în cancerul ovarian, evaluarea calităţii vieţii în oncologie, cancerul în sarcină, conservarea fertilităţii la pacientele oncologice, tumori rare.

Această activitate este reprezentată de publicarea de materiale didactice (cărţi de specialitate) pentru studenţi, rezidenti şi doctoranzi, de cursuri postuniversitare, de elaborarea unui însemnat numar de articole în reviste de specialitate naţionale şi internaţionale (articole indexate Thomson Reuters Web of Knowledge sau BDI) şi de participarea în proiecte sau granturi naţionale şi internaţionale.

Amintim, prima opțiune a lui Cioloș a fost astăzi un tânăr chirurg de doar 28 de ani, Andrei Baciu, fost fotomodel, calitate în care a pozat între altele și în lenjerie intimă. Fotografii cu el în această ipostază au apărut în această după-masă în spațiul public, după anunțul de azi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu