Închide

Meci incendiar între FC Brașov și U Cluj. Șepcile roșii au terminat partida cu trei cartonașe roșii

SportTop News by Catalin Suciu - mart. 13, 2016 0 412

Universitatea Cluj a ratat o șansă importantă de a se apropia de play-off, pe terenul lui FC Brașov, o contracandidată la accederea în lupta pentru promovare.

Studenții erau obligați să învingă pentru a nu pierde contactul cu primele șase echipe și-a început meciul destul de bine, ratând o ocazie uriașă prin Vojtus. Atacantul rămas singur în careu, a șutat cu latul, din prima, din câțiva metri, dar în plasa laterală (22). Andor,de la gazde, a replicat cu un șut din careu, însă Bolboașă a reținut balonul fără probleme (24).

Universitatea a fost mai periculoasă în repriza secundă, după introducerea lui Calcan în teren. Mijlocașul a creat panică în defensiva adversă, a creat câteva faze periculoase, însă Târnovan și Ursu n-au nimerit spațiul porții. Finalul a fost extrem de încins, U Cluj terminând partida în triplă inferioritate numerică! Boboc a fost eliminat pentru al doilea galben (78), iar peste numai câteva minute, Vojtus a părăsit și el terenul primind extrem de ușor al doilea cartonaș galben (84).  Brașovul a ratat apoi o ocazie imensă prin Matei, care a trimis peste poartă o minge, din doar 3 metri, însă Universitatea putea da lovitura în prelungiri. Butean a scăpat spre poarta lui Căucă, a pătruns în careu și a tras la poartă, dar portarul s-a opus (92).

În ultimele secvențe ale meciului, Răzvan Greu a primit direct cartonașul roșu după un cap în figură aplicat lui Silviu Pană. S-a terminat 0-0, rezultat care nu ajută niciuna dintre cele două formații.

În prezent, U Cluj se află pe locul 9, cu 32 de puncte, cu 7 în minus față de FCM Baia Mare (39), ocupanta locului 6, ultimul care asigură participarea în play-off. U va juca cu echipa băimăreană pe teren propriu chiar în etapa următoare, cel mai probabil tot la Jucu, întrucât stadionul Cluj Arena e pregătit să primească naționale Spaniei și României. Apoi U este programată la Caransebeș, cu Metalul Rețița acasă și FC Bihor, în deplasare, însă ultimul meci nu se va juca deoarece bihorenii au intrat în faliment.

Cu 12 puncte din următoarele partru partide, U Cluj ar ajunge la un total de 44 de puncte, dar e nevoie ca și celekakte echipe din față să se împiedice.

„U” Cluj: Bolboaşă – Butean, Cordoş, Crişan, Ciupe – Alex Dan(Greu, 76), Boboc – Turcak (Calcan, 45), Moruţan (Târnovan, 57) , Ursu – Vojtus. Antrenor: Mihai Teja.

ClasamentLiga2

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.