Închide

Mașina de lemn din Ardeal, dusă de firmă din Cluj la târg de IT din Nuremberg cu 30.000 de vizitatori. România, doar 2 standuri, ambele din Cluj

EconomieIT by Actual de Cluj - mart. 16, 2017 0 1705

O companie clujeană de IT duce la târg de profil din Germania celebra mașină de lemn construită de un târgumureșean și îi invită pe vizitatori să o echipeze cu tehnologii.

Poate știți mașina de lemn a târgumureșeanului Szabo Peter, care i-a dat și un nume, „Julia”, ca pe soția sa. A făcut furori la câteva târguri auto, dar acum ajunge la târg de tehnologia informației, dusă de o firmă clujeană de profil, Arobs. “Noi dezvoltăm tehnologii care se vor regăsi în anii următori pe mașinile producătorilor auto de top, lucruri pe care, evident, nu le putem dezvălui”, spune pentru actualdecluj.ro directorul Arobs, Voicu Oprean. „Așa că ne-am gândit să ne prezentăm competențele la Embedded World ducând cu noi o mașină de lemn, foarte elegantă și frumoasă, dar brută din punct de vedere tehnic, și să îi provocăm pe participanții târgului să ne ajute să o transformăm în una de ultimă generație. I-am rugat pe vizitatori să nominalizeze tehnologiile care i s-ar potrivi Juliei, iar noi le vom implementa. De exemplu, am aflat că oamenii și-ar dori ca Julia să fie electrică și să poată fi condusă fără șofer, pe drumurile publice”.

Târgul Embedded World de la Nuremberg se încheie azi, după trei zile în care în centrul standului firmei din Cluj s-a aflat o mașină de lemn, iar vizitatorilor li s-a propus să nominalizeze tehnologiile cu care și-ar dori să fie echipată. De exemplu Arobs aduce la târg sisteme inteligente de asistență la conducere, o soluție IT pentru managementul parcărilor, afișaj de bord digital și un banc de testare inteligent modular, la care lucrează de zece ani. Arobs e una dintre cele mai mari cinci firme de IT din Cluj și a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 23 milioane de euro.

Târgul de IT de la Nuremberg numără nu mai puțin de o mie de expozanți și vorbitori din 42 de țări. Organizatorii așteptau la debutul târgului o asistență de nu mai puțin de 30.000 de vizitatori și 1.700 de participanți la conferințe, din 73 de țări. Din România, la târg sunt prezente doar două firme, ambele din Cluj – Arobs Transilvania Software și NTT Data.

Citește și:

Înaintea mașinii a fost omul. Cine e creatorul Juliei, automobilul românesc care le-a luat mințile străinilor

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare