Închide

VIDEO Mărturie din mijlocul atentatului londonez: românul erou care i-a luat la bătaie pe teroriști: „Le-am dat în cap cu două navete, am băgat oamenii înăuntru! Nu plec din Londra, dă-i în lumea lor!”

ActualitateTop News by Catalin Suciu - iun. 04, 2017 1 10196

Florin Morariu e din Iași și de un an și jumătate a luat calea Angliei pentru o viață mai ușoară. Lucrează ca brutar în Londra.

Sâmbătă noaptea era la muncă împreună cu un coleg din Croația și cu un alt român, Florin. Își făceau treaba obișnuită până când au auzit din stradă țipete. S-au uitat pe geamul mare de 4 metri chiar din fața masei de lucru și-au văzut zeci de oameni alergând înfricoșați. „Se călcau în picioare, țipau, nu știam ce se întâmplă.”

Apoi s-au trezit cu două turiste care băteau disperate în geam să le lase să intre. Le-a deschis ușa și fetele au apucat să spună că de la London Bridge coboară niște oameni cu cuțite și taie lumea pe stradă.

„Am ieșit și noi, le-am lăsat înăuntru și le-am spus să stea acolo. Am luat două navete de astea și-am plecat înspre locul din care veneau oameni în alergare. Leșinau oameni pe stradă. În dreapta brutăriei era o alee, o ieșire spre o piață. Văd în stânga, la vreo cinci metri, patru persoane, un cetățean simplu flancat de alți doi, iar din spate vine un al treilea. Apoi îl văd pe cel din dreapta că începe să-l taie cu cuțitul. M-am dus spre ei, am aruncat cu o navetă, aveam două. M-am apropiat, iar cu a doua navetă l-am lovit pe unu dintre ei în cap, în zona feței.  Imediat a apărut poliția și mi-au strigat prin portavoce să plec că aruncă grenadă. Go, go! Go! Am auzit clinchetul acela pe beton, când a lovit asflatul și în momentul ăla m-am speriat că mă prinde explozia și pe mine. Nu mi-am dat nici eu seama ce fac. Am fugit și mi-am scos telefonul și am început să filmez, până când au venit cei din poliție și mi-au zis să opresc telefonul.

M-am întors la brutărie, erau oamenii înfricoșați. Am băgat câți am putut înăuntru, apoi au venit forțele speciale, au intrat și ne-au pus să stăm culcați cu mâinile la ceafă, se temeau să nu fie teroriști printre noi”, continuă Florin.

Primul lucru pe care l-a făcut când și-a mai revenit din spaimă a fost să-și anunțe familia din România că e totul bine. Și-a sunat părinții, și-a sunat băiatul. „Sunt ok, nu vă faceți probleme. Sunt teroriști, dar poliția i-a prins”.

Ai mai proceda la fel într-o situație similară?, l-am întrebat. „Aș minți să spun asta, asta ține de moment, nu știu. Eu nu m-am dus să mă bat cu teroriștii, mi-am luat navetele alea ca să mă apăr, nici nu știam ce se întâmplă exact. Dar când l-am văzut pe omul ăla înjunghiat, m-a apucat furia și m-am dus să le dau în cap.”

Te gândești să pleci din Londra, din Anglia, având în vedere ce s-a întâmplat? Mai ales că acest atentat vine la două săptămâni de la cel din Manchester.

„Un’ să plec? Nu plec nicăieri. Dă-i în lumea lor de teroriști”

Trei agresori au intrat, sâmbătă spre duminică, în pietoni, pe London Bridge, înainte de a începe să înjughie oameni pe stradă în cartierul cartierul Borough din apropiere. Toți cei trei atacaori au fost impușcati de poliție la fața locului.


 

Florin Morariu/facebook

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.