Închide

Mai mulți locuitori din două comune s-au apucat să planteze brazi în gropile din drum. Direcția de Drumuri și Poduri dă vina pe trafic pentru starea precară a drumului

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - apr. 18, 2022 0 234

Locuitori din Apuseni au plantat brazi în gropile de pe drumul Transursoaia – DN1 R, care face legătura între comuna Horea (Alba) şi Beliş (Cluj), peste munte, notează adevărul.ro.

„Mulţumim DN1 R Drumurilor Naţionale pentru gropi, noi am făcut plantaţia, comuna Horea şi comuna Beliş s-au unit pentru a face o nouă plantaţie!”, a transmis un locuitor din zonă, potrivit sursei citate.  Drumul a fost reabilitat în toamna trecută, dar imediat după reparaţii, au apărut şi problemele. ”Gropile au dispărut, dar au rămas denivelările” spuneau atunci oamenii.

DRPD Cluj a promis remedierea lor şi a dat vina pe traficul greu care se desfăşoară pe acolo. Drumul este închis în cea mai mare parte a iernii ca urmare a cantităţii mari de zăpadă din zonă.  Transursoaia porneşte din localitatea Albac, din DN75, şi urcă până la o altitudine de 1300 de metri, până în Huedin, unde se intersectează cu DN1.

Drumul, pe alocuri îngust, urcă şi coboară în pante abrupte. Din loc în loc, sunt amenajate parcări de unde turiştii pot admira în voie frumuseţea locului.   Celelalte localităţi prin care trece Transursoaia sunt Sâncraiu, Călata, Beliş, Lacul Fântânele, Poiana Horea, Mătişeşti, Horea, Albac. Cea mai frumoasă zonă este cea cuprinsă între Horea şi Beliş, aici fiind şi altitudinea maximă a şoselei.

foto- facebook / Elena Olar

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare