Închide

Premierul Ciucă spune că România nu e prea afectată de gazele din Rusia

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - apr. 18, 2022 0 134

​România nu este o țară care să fie foarte afectată de lipsa resurselor de energie și gaze, țara noastră având potențial în ambele domenii, a susținut premierul Nicolae Ciucă într-un interviu la radio România Actualități. Potrivit acestuia, avem posibilitatea să primim primele gaze din Marea Neagră la jumătatea acestui an, existând deja o investiție făcută de Black Sea Oil and Gas în care s-au semnat documentele de recepție.

Premierul a spus că pentru asigurarea independenței energetice față de resursa de gaz din Rusia, la nivelul Coaliției s-a luat decizia asumării Legii offshore, care va asigura stabilitate și predictibilitate mediului de afaceri în domeniu.

„Astfel, există posibilitatea ca în scurt timp să putem să începem investițiile în perimetrul Neptun Deep și să asigurăm exploatarea gazelor din Marea Neagră. Totodată, asigurăm exploatarea gazelor de pe teritoriul național de la mare adâncime, această investiție putând să asigure gaze începând cu anul 2024. (…) Avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an, există deja o investiție făcută de Black Sea Oil and Gas și au semnat deja documentele de recepție, existând posibilitatea să putem să asigurăm 1 miliard de metri cubi de gaze anual prin această investiție și, desigur, la sfârșitul anului 2026, începutul lui 2027 să avem primele gaze din perimetrul Neptun Deep.”, a declarat Nicolae Ciucă pentru RRA.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu