Închide

Mai mulți bani pentru concursul Curațenie Generală, organizat de Primărie pentru Asociațiile de Locatari

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 12, 2024 0 117

Bugetul concursului “Curățenie Generală” va fi suplimentat, având în vedere că aproape s-a triplat numărul asociațiilor de proprietari înscrise în concursul anual relansat de Primărie în 2023.

Dacă în competiție, anul trecut, s-au înscris 124 de asociații de locatari, anul acesta numărul concurenților este de 360. Astfel, intenția municipalității este să acorde un număr dublu de mențiuni, 200, motiv pentru care se propune suplimentarea bugetului pentru concurs cu 170.000 lei, de la 582.000 lei la 752.000 lei.

(Proiect de hotărâre, pus în consultare publică, în curs de aprobare de Consiliul Local)

Competiția adresată Asociațiilor de proprietari vizează atât curățenia din jurul blocurilor, a spațiilor de parcare, a punctelor gospodărești, cu îmbunătățirea sau încurajarea colectării selective (din comisie va face parte și un reprezentant al operatorului de salubritate Supercom) cât și întreținerea zonelor verzi dintre blocuri. Specialiștii spun că aduce mai degrabă încurajarea practicilor încetățenite între blocuri, decât o schimbare calitativă.

Din păcate, amenajările rezultate, chiar premiate, în cazul spațiilor verzi nu sunt printre cele mai fericite, nici estetic, nici funcțional. Specialiști arhitecți au declarat în repetate rânduri pentru Actualdecluj.ro că această competiție rămâne mai degrabă o formă prin care oficialii Primăriei își fidelizează președinții de asociații, chiar cu scop electoral și mai puțin una care să aducă plus valoare sau o estetică în cartiere. Fără implicare specialiștilor peisagiști, fără proiecte pilot model, în continuare între blocuri se vor pune pitici, câteodată și o Albă ca Zăpada, se vor ciunti copacii sau se vor face în continuare după gusturile pensionarilor veterani din fiecare bloc.

Vezi și:

 

Primăria relansează concursul Curățenie generală adresat asociațiilor de locatari. Pentru 2023 propune „un concurs autentic, care să îmbunătățească aspectul urbanistic al Clujului”

Foto: stiridecluj.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare