Închide

Mai e de așteptat până se deschid terenurile de la baza sportivă La Terenuri: Primăria Cluj nu a trimis către ISU Cluj dosar pentru ultimul aviz

Administrație by Mihai Prodan - iul. 19, 2022 0 356

Dosarul pentru ultimul aviz de care depinde deschiderea așteptatei baze sportive La Terenuri din Mănăștur nu a fost depus de către Primăria Cluj-Napoca până azi la ora publicării acestei știri, arată purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș, deși primarul Emil Boc anunța vineri că dosarul ajunge la ISU luni.

Baza sportivă, recepționată vineri, depinde de autorizația de siguranță la incendii emisă de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj. Primarul Emil Boc anunța vineri că dosarul va ajunge luni la ISU Cluj, dar până la ora publicării știrii acest lucru nu se întâmplase. În plus legea prevede că răspunsul ISU Cluj poate fi dat în 30 de zile. ”Nu e nicio problemă din punct de vedere al ISU pentru autorizare dar sunt niște pași care trebuie făcuți”, spune Biriș pentru actualdecluj.ro. ”Obiectivul trebuie să obțină autorizație de siguranță la incendiu dar dosarul se depune doar după ce se recepționează. Acum noi nu avem depus niciun dosar. Pe durata construirii s-a acordat asistență tehnică de specialitate, dar dosarul de după finalizarea recepției nu a fost depus încă. Termenul de răspuns e în 30 de zile. Pentru un obiectiv unde e acces public trebuie să se meargă cu ruleta să măsoare ușile, dacă s-a respectat lărgimea minimă pentru fluxurile de evacuare, sau dacă treptele sunt la standard ca să nu te împiedici”.

Amintim, procesul-verbal de recepție a lucrărilor la mult-așteptata bază sportivă La Terenuri din Mănăștur a fost semnat vineri, a anunțat primarul Emil Boc, care a mers în inspecție și a făcut un live pe Facebook. Totuși o parte dintre componentele bazei sportive, adică terenurile de sport îngrădite, și clădirea centrală, nu pot fi folosite încă până când ISU Cluj nu acordă avizul de siguranță la incendii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.