Închide

Magazine cu produse contrafăcute la Cluj, s-a deschis proces penal

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 09, 2024 0 104

O femeie administrator a unei firme care deține mai multe magazine în Cluj a fost trimisă în judecată azi pentru punerea în circulație a unor produse, după ce s-a constatat că magazinul său e plin de marfă contrafăcută probabil produsă în Turcia.
Firma și administratoarea acesteia au fost trimise în judecată azi după ce Judecătoria Cluj-Napoca a constatat legalitatea întocmirii rechizitoriului. Capul de acuzare – infracțiunea de punere în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
În rechizitoriu s-a reținut că în 1 aprilie 2021 a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca plângerea formulată de două firme în calitate de deținători a dreptului de proprietate asupra unor mărci înregistrate cu privire la săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare de către o firmă prin intermediul a șapte puncte de lucru, produsele expuse spre comercializare fiind similare originalului prin finisaj, inscripții și design, existând suspiciunea că acestea sunt contrafăcute și sunt achiziționate prin intermediari din Turcia, persoanele vătămate fiind singurii autorizați să fabrice și să comercializeze articole vestimentare ce poartă însemnele acestei mărci.
În urma unui control efectuat de către organele de poliție de la Serviciul de Investigații a Criminalității Economice, la un magazin care aparține societății inculpate, situat pe un bulevard din Cluj, au fost descoperite mai multe produse ce poartă însemnele unor mărci înregistrate, expuse spre vânzare, despre care exista suspiciunea că sunt contrafăcute. Au fost ridicate de la magazin mai multe produse cu inscripții mărci înregistrate.
Pentru a se determina cu certitudine dacă bunurile ridicate sunt contrafăcute, s-a solicitat punctul de vedere al deținătorilor de drepturi asupra mărcilor înregistrate. Au venit și răspunsurile – toate produsele sunt contrafăcute.
Judecătoria Cluj-Napoca a dispus azi începerea judecății.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu