Închide

Cel puțin 10 creșe a câte șaizeci de copii mai lipsesc la Cluj, înainte ca Primăria să scoată la mica publicitate locurile, așa cum a spus primarul că își dorește

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 08, 2024 0 85

Circa 650 de copii au rămas pe dinafară și anul acesta și nu au prins un loc în cele 19 creșe publice din Cluj-Napoca. Despre cifră, oficialii Primăriei și Inspectoratului Școlar au comentat că va scădea în toamnă după finalizarea procesului de repartizare, dar și că, față de acum câțiva ani, e mult mai mică.

“Încă nu s-a finalizat procesul repartizării pe creșe. La Cluj, de la 400 de locuri am ajuns la 1.500 de locuri. Construim prin PNRR o creșă în Borhanci de 100 de locuri. Presiunea pe oraș este și din cauza dezvoltării Zonei Metropolitane. Clujul n-a crescut ca populație dar toate localitățile din această zonă, neavând infrastructura educațională adecvată, vin spre oraș. În fiecare an din ultimii zece noi am dat în folosință o creșă. De altfel, lucrul acesta se simte și în distribuirea copiilor. Numărul celor  rămași nerepartizați scade de la an la an, ajungând de la 1.500 acum câțiva ani la 600 și ceva în 2024. Oricum, până în toamnă, acest număr va scădea, lucrurile  se vor regla”, a spus Emil Boc, în 6 iulie, în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul Emil Boc spunea că orașul nu se va opri și va construi creșe până când se va ajunge în situația în care vor fi mai multe locuri, decât copii și se vor scoate la mica publicitate.

„Noi ne-am organizat foarte bine directorii de creșă și de grădiniță, astfel încât copilașii care sunt aproape de împlinirea vârstei de 3 ani vor fi orientați spre grupele mici din grădinițe, acolo unde mai sunt locuri, iar copiii care mai sunt pe listele de așteptare la creșe vor fi rezolvați mulți dintre ei până la 1 septembrie. La nivel național, am soluționat cele mai multe cereri de înscriere în creșe și grădinițe”, a arătat și Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean în aceeași conferință.

Potrivit datelor, în 2020 au fost respinși 900 de copii, în 2021, 1200, anul trecut 540 și acum, în 2024, 650 de copii.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare