Închide

Liceul “Avram Iancu” și “Colegiul Emil Racoviță” în top 10 cele mai bune licee din România, după rezultatele la bac

ActualitateAdministrațieEducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 08, 2024 1 617

Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca se numără printre primele 10 cele mai bune licee din România, în privința rezultatelor elevilor la examenul de Bacalaureat.

La Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca media la examenul de Bacalaureat este anul acesta de 9,38, la egalitate cu media de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca.

Podiumul este completat de trei licee din București, două din Iași și câte unu din Brașov, Brăila și Galați.

(susă: bacplus.ro)

La șase licee din județului Cluj toți candidații la Bacalaureat au obținut medie de trecere, respectiv peste 6,00. Este vorba despre: Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „ELF” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, Liceul Unitarian „János Zsigmond” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo”, Cluj-Napoca.

Județul Cluj s-a situat și anul acesta pe locul I în România, cu o rată de promovare de 88,9%. Rata de promovare pentru seria curentă la nivel național a fost de 81,5%, față de 78,4% în 2023.

La nivelul județului Cluj au fost doar 2 medii de 10, aparținând unor elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” și de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, înainte de contestații. Anul trecut nu a fost înregistrată nicio medie de 10.

Un comentariu

  1. mă lași! ..dacă dădeau intr-o limba straina mai vedeam…..Oricum DENMISIA IMPOSTOAREI DE LLA MINISTERUL INVATAMANTULUI…….de ce numai liberalii au cei mai incompetenți oameni, hoți, plagiatori analfabeți functionali ete ete…se vede ca iei bat joc și de fibra națională…subiectele la limba germana au fost VARZA..depunctand o grămadă de elevi…probabil vrea MUTU să-i Duca la sparanghel în Germania și ii scoate prosti…

Scrie un comentariu