Închide

Mafia din Sănătate, episod nou: voluntar de pe Ambulanță vinde datele decedaților unei firme de pompe funebre

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 01, 2019 0 670

Mafia din Sănătate, episod nou: un voluntar de la Ambulanță obținea date despre cazurile grave unde erau solicitate echipajele, soldate cu decesul victimei, și vindea aceste informații administratorului unei firme de pompe funebre, pentru sute de lei pe fiecare caz- bani din care cointeresa și alte persoane, de exemplu dispecerul de serviciu.
Cazul a fost descoperit de procurorii anticorupție, care au deschis dosar penal și trei persoane cercetate în caz și-au recunoscut vinovăția. Procurorii DNA spun că dosarul e deschis încă din ianuarie 2015. ”S-a reţinut că pe baza înţelegerii voluntare, având ca obiect obţinerea unor câştiguri facile, un voluntar din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj obţinea de la angajaţii din cadrul dispeceratului date privind persoane cu privire la care au fost efectuate apeluri de solicitare a intervenţiei de urgenţă şi care au decedat, informaţii pe care le furniza inculpatului, administrator al societăţii comerciale, pe baza cărora angajaţii societăţii prestau servicii de această natură, cu prioritate faţă de alte societăţi care activează în acelaşi domeniu”, arată procurorii.
Aceștia susțin că în schimbul datelor furnizate, voluntarul din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj primea de la administratorul societăţii sume de bani cuprinse între 600 şi 800 de lei pentru un caz, sume din care, la rândul său, remitea aproximativ 100-200 de lei dispecerului şi, după caz, câte 125-250 lei membrilor echipajului de pe ambulanţă.
Anterior, au fost încheiate un număr de trei acorduri de recunoaştere a vinovăţiei faţă de alte persoane cercetate în cauza respectivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu