Închide

Le deschide poarta PSD-iștilor clujeni către PRO ROMÂNIA

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 01, 2019 1 670

Remus Lăpușan, cel care a pus umărul la construcția PSD Cluj, omul care de altfel a și condus organizația județeană o lungă perioadă de timp, a ales să plece din partid, după ce conducerea centrală l-a numit președinte interimar pe un individ care ani de zile a conlucrat la denigrarea social-democraților clujeni, prin intermediul publicației pe care o patrona. Lăpușan este primul membru cu greutate din partid care spune deschis că PSD Cluj nu îl mai reprezintă, motiv pentru care demisionează din calitatea de membru de partid, asumându-și și pierderea mandatului de consilier județean. Lăpușan le-a cerut social-democraților care au încredere în el să-l urmeze în Pro ROMÂNIA (formațiunea condusă de Victor Ponta). O parte dintre primarii PSD din Cluj (Jucu, Apahida, Chinteni, Bobâlna, Beliș, Iclod dar nu numai), ar putea să-l urmeze pe Lăpușan. Pentru a nu-și pierde mandatele, primarii vor fi nevoiți să rămână membri PSD, până în 2020, având totuși posibilitatea de a-și declara susținerea pentru PRO- România. De asemenea, deputații clujeni Cornel Itu și Horia Nasra sunt curtați de Pro România. Senatorul Vasile Ilea, care a demisionat din PSD la începutul verii, este deja membru al Pro România.

Motivarea din demisia lui Remus Lăpușan

„În urmă cu douăzeci şi şase de ani am intrat în PSD (PDSR) pentru valorile social-democrate, în care am crezut și în care cred și astăzi, pentru liderii și intelectualii de stânga care au condus PSD de-a lungul timpului, în primul rând pentru cei din Cluj care au contribuit decisiv la aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, pentru tradiția social-democrată din Ardeal, de expresie occidentală.

Evenimentele ultimelor săptămâni îmi confirmă sentimentul de neîncredere pe care îl am de o bună perioadă, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezintă clujenii și comunitatea noastră, un intrus care îşi atacă proprii colegi şi aleşii locali.

Am avut speranța, după 26 mai, că printr-un proiect de democratizare a PSD, vom reveni la optimizarea relaţiei de reprezentare şi democrație de partid care să nu fie pusă între paranteze de către un singur om dar se pare că actuala conducere nu a înțeles bine înfrângerea de la europarlamentare și a revenit la politica impunerii, în loc să asigure, statutar, alegeri libere.

Cluj-Napoca este un centru universitar de excelență, un oraș cosmopolit, care poate fi condus doar de lideri politici recunoscuți de comunitate, prin urmare resping orice asociere cu actuala conducere a PSD Cluj și îmi înaintez demisia atât din PSD cât și din Consiliul Județean Cluj.

Stânga trebuie reprezentată în Cluj și îi invit pe toți cei care sunt animați de valorile social-democrate să intre în proiectul PRO România Cluj și să fie pro comunitate, pro bun simț, pro expertiză profesională și pro Europa Remus Lăpușan”.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.