Închide

Ludovic Orban despre liberalii care se duc spre platforma lui Cioloș

Politica by Cosmina Fernoaga - feb. 12, 2018 0 2286

Omul care conduce  la Cluj comunitatea Ro100 (parte din Platforma Romnia 100, lansată de fostul premier Dacian Cioloș), este un liberal cu state vechi, Valentin Naumescu. La alegerile locale din 2004, când PNL a candidat în tandem cu PD (formând Alianța DA), Naumescu era responsabil de campania electorală în județul Cluj. Era anul în care Marius Nicoară (PNL) câștiga Consiliul Județean  Cluj (numit fiind la masa forului deliberativ județean, în baza votului electoral obținut de Alianța DA), iar Emil Boc (PD) câștiga pentru prima oară Primăria Cluj Napoca, după o luptă umăr la umăr cu  greul PSD Ioan Rus. Naumescu s-a ales și el cu un post de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (în perioada 2005 – 2007), apoi cu poziția de consilier diplomatic în Centrala M.A.E. (în perioada 2007-2008), iar în final a fost  Consul General al României la Toronto (în 2008-2012). Următorii ani nu i-au mai adus lui Naumescu nicio poziție privilegiată, iar din 2015, de când PNL i-a înghițit pe vechii PD-iști/PD-L-iști, el nu s-a mai regăsit în niciun fel în structurile umflate ale noului Partid Național Liberal. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, Naumescu a demisionat oficial din PNL Cluj în decembrie, anul trecut. Două luni mai târziu, respectiv februarie 2018, el și-a anunțat afilierea la echipa lui Dacian Ciloloș. Mai precis, Naumescu coordonează Comunitatea locală Ro100 Cluj Napoca, avându-i alături pe alți 19 membri fondatori.

Ludovic Orban, președintele PNL: „păi ce, Naumescu era la noi?”

Întrebat dacă mai sunt și alți liberali în țară, dornici să se mute în echipa lui Cioloș, liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că nu cunoaște vreo unul. El mai susține că nici nu știa că Naumescu era în PNL Cluj: „Păi ce, el era la noi? Chiar nu știam. Nu l-am văzut niociodată pe nicăieri, nici la ședințe, nici prin campanii. Să îi fie de bine dacă a plecat la Cioloș. Oricum nu cred că mai avea vreo treabă cu PNL. Eu cel puțin nu  l-am văzut pe nicăieri pe la ședințele organizației județene”. Chiar dacă e conștient că unii lideri lieberali din țară îi contestă activitatea de președinte, Orban spune că nu e îngrijorat de lucrul acesta. „E bine că mai sunt oameni care mă critică, e democrație în PNL și ar fi culmea să nu existe și oameni care să aibă alte păreri, dar nu îmi fac griji că ar exista cineva care să dea PNL-ul pe Platforma 100. Eu nu știu pe nimeni care ar face așa ceva”, a comentat Orban.

Cine este Comunitatea locală RO100 Cluj-Napoca

Comunitatea locală Ro100 Cluj Napoca a fost înfiinţată în februarie 2018 de către un grup de 19 membri fondatori. Moderatorul comunităţii este Valentin Naumescu (foto jos), conferenţiar la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. Aceasta îşi propune „să ofere cetăţenilor municipiului Cluj-Napoca un cadru optim de exprimare în viaţa publică a oraşului, pe baza valorilor şi principiilor Platformei România 100, cuprinse în Manifest„, transmit iniţiatorii săi. „Proiectul grupului iniţiator se întemeiază pe ceea ce noi credem că reprezintă specificul, identitatea şi resursele esenţiale ale Clujului: Educaţie-Dezvoltare-Tradiţii Multiculturale-Civilitate. Pe aceste patru dimensiuni ne vom structura acţiunile şi proiectele în perioada care urmează”, susţin reprezentanţii grupării de la Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare