Închide

Platforma lui Dacian Cioloş şi-a lansat o „aripă” de Cluj

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - feb. 07, 2018 1 2115

Platforma România100, lansată de fostul premier Dacian Cioloş, a ajuns şi la Cluj. Comunitatea locală RO100 Cluj-Napoca a fost înfiinţată în februarie 2018 de către un grup de 19 membri fondatori. Moderatorul comunităţii este Valentin Naumescu, conferenţiar la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

Aceasta îşi propune „să ofere cetăţenilor municipiului Cluj-Napoca un cadru optim de exprimare în viaţa publică a oraşului, pe baza valorilor şi principiilor Platformei România 100, cuprinse în Manifest„, transmit iniţiatorii săi. „Proiectul grupului iniţiator se întemeiază pe ceea ce noi credem că reprezintă specificul, identitatea şi resursele esenţiale ale Clujului: Educaţie-Dezvoltare-Tradiţii Multiculturale-Civilitate. Pe aceste patru dimensiuni ne vom structura acţiunile şi proiectele în perioada care urmează”, susţin reprezentanţii grupării de la Cluj.

Cine e Valentin Naumescu

Valentin Naumescu este conferenţiar doctor abilitat la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. A fondat (2013) şi coordonează Grupul de Reflecţie Citadel. Este expert independent al Comisiei Europene, conducător de doctorate în domeniul relații internaționale și studii europene și coordonator al programului de masterat în Relații Internaționale, Politică Externă și Managementul Crizelor. Naumescu a fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (2005-2007), consilier diplomatic în Centrala M.A.E. (2007-2008) şi Consul General al României la Toronto (2008-2012). Are gradul diplomatic de ministru-consilier.  

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare