Închide

Lucrări de peste 69,8 milioane de lei în infrastructura de apă

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 31, 2020 0 499

Un al doilea contract important a fost semnat de Compania de Apă Someș, în vederea continuării lucrărilor de extindere și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ, conform proiectului european câștigat de Consiliul Județean ce prevede dezvoltarea infrastructurii de apă în județul Cluj.

Contractul prezent are o valoare de 69.829.372,36 lei și vizează lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare în municipiul Dej, precum și a celor de alimentare cu apă potabilă din 12 localități ce aparțin de comunelor Bobâlna și Recea Cristur. Mai precis, se vor desfășura lucrări în perioada următoare pe nu mai puțin de 29 de străzi din municipiul Dej, precum și în localitățile Șomcutu-Mic, Bobâlna, Oșorhel, Vâlcelele, Recea Cristur, Pustuța, Căprioara, Elciu, Jurca, Escu, Osoi și Ciubanca, pe o lungime totală de 80 de km. De asemenea, contractul mai prevede și reabilitarea și extinderea sistemului de canalizare pe 68 de străzi din municipiul Dej, pe o lungime totală de 33,7 km. În total, în întreaga zonă acoperită de lucrări vor fi înființate 986 branșamente de apă, respectiv 831 de racorduri de canalizare.

„Dincolo de beneficiile, evidente, ale acestor investiții în infrastructura de apă, la fel de important este și faptul că acestea vor fi realizate cu bani europeni. Fondurile astfel economisite la bugetul județului vor fi folosite la alte investiții  publice” – a transmis președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Acest contract de lucrări este parte din proiectul european petru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare, în valoare de 355,6 milioane de euro. Unul dintre obiectivele majore ale proiectului este de a crește gradul de acoperire a serviciilor de canalizare pentru încă 18.000 de locuitori din județul Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu