Închide

Clujeancă de 28 de ani prinsă după ce a înșelat o mulțime de bătrâne prin metoda ”accidentul”, prejudiciu de 38.000 lei

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 31, 2020 0 589

O femeie bănuită de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda ”accidentul” a fost găsită la Cluj.

E o tânără de 28 de ani din comuna clujeană Jucu care, spun polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în a doua jumătate a lunii februarie ar fi participat la comiterea mai multor fapte de înșelăciune, cauzând un prejudiciu total de peste 38.700 de lei. Aceasta a fost găsită ieri în Cluj-Napoca iar în urma percheziției corporale efectuate, asupra femeii a fost găsită și ridicată suma de 12.500 de lei. Totodată, polițiștii au mai recuperat 21.400 de lei, bani proveniți din înșelăciuni. Astfel, prejudiciul total a fost recuperat în proporție de 90%.

”Din investigații a reieșit că, la data de 27 martie, cea în cauză s-a deplasat la domiciliul unei femei de 92 de ani, din Cluj-Napoca, de unde a ridicat suma de 3.500 de lei. De asemenea, la data de 28 martie a.c., s-a deplasat la domiciliul unei persoane de 78 de ani, din Cluj-Napoca, de unde a preluat 32.000 de lei”, explică anchetatorii.
În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că femeia ar mai fi comis o faptă de înșelăciune, prin aceeași metodă, în luna februarie a acestui an. Astfel, la data de 15 februarie, ar fi prejudiciat o femeie de 89 de ani, din Cluj-Napoca, cu suma de 3.200 de lei. ”Anterior, persoanele vătămate au fost contactate telefonic, fiind anunțate că fiii acestora au fost implicați în accidente rutiere și necesită intervenții chirurgicale, motiv pentru care le-au fost solicitați bani”, mai arată anchetatorii.

Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru complicitate la înșelăciune, în formă continuată. Dacă aceasta a fost acuzată de complicitate, cine e acuzat de înșelăciune? Am întrebat la Poliție și vom reveni cu aceste informații.

UPDATE Polițiștii spun că nu pot da informații din dosar – nici măcar dacă au fost identificați autorii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare