Închide

Lucrări de două milioane de euro pentru aducțiuni de apă în patru sate din Cluj

Administrație by Actual de Cluj - mart. 25, 2021 0 382

Lucrări de două milioane de euro pentru aducțiuni de apă în patru sate din Cluj, unde locuitorii se alimentează încă cu apă necorespunzătoare calitativ din fântâni.

E vorba de aducțiuni cu apă în patru sate din comuna Aghireșu, adică Ticu Sat, Ticu Colonie, Dâncu și Arghișu. Lucrările costă peste zece milioane de lei, adică două milioane de euro. ”În prezent, alimentarea cu apă a celor patru localități este una improprie, ea realizându-se, în principal, din fântâni și instalații proprii de alimentare cu apă din pânza freatică. În acest fel, calitatea apei consumate este necorespunzătoare, atât din punct de vedere chimic cât, mai ales, bacteriologic. De asemenea, având în vedere faptul că majoritatea locuințelor dispun de instalații sanitare interioare, se impune realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă, care să asigure creșterea confortului și a siguranței igienico-sanitare”, arată Consiliul Județean Cluj.

Proiectul prevede extinderea actualului sistem de alimentare cu apă de pe teritoriul localității Aghireșu Fabrici, administrat de Compania de Apă ”Someș”. În cele patru localități ar urma să fie amplasați 18.000 de metri de rețele de distribuție a apei, plus rezervoare, stații de pompare și stații de monitorizare a debitelor. De asemenea, vor fi executate 215 branșamente și racorduri la locuințe. Lucrările ar urma să dureze trei ani și costă 10,1 milioane de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare