Închide

Vor transformarea zonei Hoia în zonă cu un grad sporit de protecție

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 25, 2021 0 380

Consilieri locali ai USR PLUS din Cluj-Napoca, Baciu și Florești au demarat elaborarea unui plan pentru transformarea zonei Hoia în zonă cu un grad sporit de protecție. Aceștia au cerut sprijinul administrației locale pentru acest plan. Primul pas anunțat vizează realizarea unui studiu care să fundamenteze creșterea protecției pentru zona Hoia.

“𝐒̦𝐭𝐢𝐭̦𝐢 𝐜𝐞 𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐮𝐬̦𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭𝐚̆𝐦 𝟏 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐧 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐚𝐜𝐢? 𝐒𝐚̆ 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐠𝐫𝐢𝐣𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐢 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐢 𝐚𝐯𝐞𝐦. În ședința de Consiliu Local de azi am votat aderarea Cluj-Napoca la Pactul Orașelor Verzi. Așa cum am susținut în ședință votul pentru acest acord ne obligă la consecvență. Un prim test pentru noi va fi protejarea zonei Hoia. Subiectul Hoia este mai mult decât despre un drum ilegal prin pădure. Este despre dezvoltarea sustenabilă a orașului, despre sănătatea publică și despre simplul fapt că legea ar trebui să fie aceeași pentru toți. Împreună cu colegii consilieri din Cluj-Napoca, Baciu și Florești am demarat creionarea unui plan pentru transformarea zonei Hoia în zonă cu un grad sporit de protecție. Am cerut sprijinul administrației locale pentru acest plan, iar un prim pas este realizarea unui studiu care să fundamenteze creșterea protecției pentru zona Hoia”, a arătat consiliera locală Alexandra Oană.

Ea a fost unul dintre membrii USR PLUS care au participat la Marșul haosului imobiliar inițiat de societatea civilă pentru a proteja pădurea Hoia de ansamblurile imobiliare autorizate lângă aceasta de administrația din Florești.

Primarul Emil Boc a spus că susține respectivul demers dacă el este unul legal.

“Pe mine mă aveți partener în orice demers legal care să asigure dimensiunea verde, nepoluantă. Din nefericire ce e acolo nu are de a face cu Cluj-Napoca. Cei din Grigorescu vă vor spune cât de mult au fost afectați de dezvoltarea imobiliară din Florești. Partea plină a paharului e că acuma avem o colaborare excelentă cu primarii din zona metropolitană. E important ca și la Florești să se găsească soluții de temperare până la asigurarea infrastructurii. E nedrept ca noi, cei din Cluj, să suferim. Legea zonelor metropolitane face ca și juridic să se poată avea sub control dezvoltarea acestor zone. Cluj-Napoca nu a avizat nimic acolo, pădurea Hoia este un bun al clujenilor”, a declarat Emil Boc.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.