Închide

LIVE Protest la Cluj: „Justiție, nu corupție!”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 06, 2017 0 1304

Protest în seara asta la Cluj, unde sute de protestatari au ieșit în stradă în vreme ce în Parlament controversatele legi ale justiției se află într-un fel de dezbatere, care însă, spun organizatorii protestului, „a fost boicotată și procedurile nu sunt respectate”. „Suntem în situația în care o gașcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului”.

Protetatarii au desfășurat un mesh chiar în fața intrării spre sediul mai multor partide de pe pietonala Eroilor, pe care au scris „Hoții”. Aceștia scandează „Justiție, nu corupție!”, „Nu cedăm, nu capitulăm!”, „Nu vrem să fim o nație de hoți!”, „DNA să vină să vă ia!” și au afișat bannere pe care au scris, de exemplu, „Vă jucați cu focul! În curând mămăliga va exploda!” ori „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie!” – acesta din urmă a fost desfășurat și la parada de ziua națională, câteva zeci de metri mai încolo.

La ora 20.30 protetatarii au pornit în marș în lungul pietonalei Eroilor, pe fondul scandărilor ca „Nu vrem să fim conduși de hoți!” sau „Jos Dragnea, jos! Ești un ticălos!”.

Protestul de la Cluj e doar unul: în mai multe orașe din țară au loc proteste la această oră, la care în Camera Deputaților se dezbate modificarea legii 303/2004 privind statutul magistraților. La ora 20.40 numărul participanților la marș  era deja de sutelor. „Justiția nu va mai fi liberă, dacă trec legile votate astăzi”, se strigă de la megafon.

La ora 20.50 grupul a ajuns în fața Instituției Prefectului, „să-i urăm ceva domnului Tudose”: „Nu vrem să fim conduși de hoți!” și „Rușine, rușine, rușine să vă fie!” sunt primele scandări. „Strada e a noastră!”, se completează. Cu un ultim slogan, „Vreau să stau în casă, hoții nu mă lasă!”, mulțimea și-a continuat marșul pe bulevardul 21 Decembrie.

„Spitale curate, școli adevărate!” scandează protestatarii ajunși din nou pe pietonala Eroilor, în fața sediilor de partide.

La ora când grupul de sute de protestatari din Cluj se afla în fața Instituției Prefectului, dezbaterea modificării legii în Parlament era în toi; dezbaterea e însă una de formă, căci sunt peste o sută de amendamente la lege, mai exact 107. În sală sunt 134 de deputați – la ora 17.40, de exemplu, în sală erau 172, dintre care 130 de la majoritatea parlamentară plus UDMR. Pentru ca legea să fie adoptată e nevoie de 165 de voturi „pentru”. Sub live-ul de la protestele din Cluj găsiți un live de la dezbaterile din plen.

Mai jos live

Nici un comentariu

Scrie un comentariu