Închide

Clujul câștigă la Bruxelles titlul de Oraș European al Sportului 2018

SportTop News by Catalin Suciu - dec. 07, 2017 0 784

În cadrul unei ceremonii desfășurate la Parlamentul European din Bruxelles, orașul a primit titlul “European City of Sport 2018”.

„Acest titlu câștigat azi reprezintă o recunoaștere europeană a viziunii și eforturilor comunității noastre în susținerea investițiilor în domeniul infrastructurii sportive, a politicilor publice de promovare a sportului de masă și a recunoașterii evenimentelor sportive de nivel national și european organizate în orașul nostru.
Alături de titlul de Capitală Europeană a Tineretului câștigat în anul 2015, acest nou titlu va contribui și mai mult la creșterea vizibilității orașului nostru în plan internațional, la includerea Clujului în rețeaua europeană a orașelor care promovează politici aplicate în domeniul sportului precum și la continuarea promovării politicilor din domeniul sportului în orașul nostru”, scrie primarul Emil Boc pe pagina sa de facebook.

Primăria din Cluj-Napoca a transmis scrisoarea de intenție în 19 iunie către Federația Orașelor Europene ale Sportului, care decide nominalizările.

Titlul de Oraș European al Sportului se acordă din 2007: l-au primit până acum Palermo, Innsbruck, Cardiff, Salamanca, Parma, Bilbao, Guimaraes, Ostrava, Bordeaux, Kosice și Bristol.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare