Închide

Liderul Pro România Cluj, Remus Lăpușan: Comportament de bodegă al premierului, în plină criză pandemică. Să demisioneze urgent

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - mai 30, 2020 1 311

După apariția imaginii cu membrii Cabinetului Orban, care stau relaxați în biroul premierului cu băuturi alcoolice, țigări/trabucuri și cu măștile de protecție împrăștiate aiurea, mai mulți lideri politici au sărit să-i ceară demisia premierului, calificându-i atitudinea ca inadmisibilă, mai ales în contextul actual al pandemiei de Coronavirus.

Liderul Pro România, Remus Lăpușan, a transmis că imaginea este scandaloasă, deomnstrând „comportamentul de bodegă” al premierului liberal, care a încalat regulile stricte pentru care românii au fost aspru sancționați și amendați.

„Inconștiența fără precedent a șefului guvernului, dublată de cea a miniștrilor săi, sfidarea tupeistă a restricțiilor impuse cetățenilor țării nu pot avea altă consecință decât retragerea rușinoasă din funcțiile în care au probat abundent  incompetență administrativă și clientelism economic, cu dramatice efecte pentru societate. În chiar ziua în care Ludovic Orban șprițuia la o țigară în biroul oficial al primului-ministru, încălcând toate reglementările impuse de guvernul său, 232 de români erau amendați cu suma totală de 153.440 lei pentru aceleași contravenții, după cum informa ministerul de resort”, a adăugat Lăpușan.

Liderul Pro România Cluj a mai spus că a constatat că actuala echipă guvernamentală  nu mai are nicio credibilitate în a gestiona administrarea țării, în circumstanțele excepționale ale crizei economico-sociale. „Cerem aplicarea unei soluții radicale și rapide de stopare a declinului vertiginos în care politica liberală a aruncat societatea românească: retragerea imediată a guvernului”, a precizat Lăpușan.

Klaus Iohannis ar trebui, de asemenea, să-și asume comportamentul membrilor guvernului liberal, mai  spun reprzentanții Pro România: „Asocierea insistentă a Președintelui țării cu ceea ce însuși numea „guvernul meu” aruncă în derizoriu toate apelurile adresate cetățenilor pentru izolare de cei dragi, transformând suspendarea drepturilor civile într-o mascaradă a unei puteri cu înclinații dictatoriale. În absența unei delimitări oficiale, Președintele României devine complicele unei aventuri politice cu previzibile consecințe dezastruoase, a cărei responsabilitate va greva un mandat recomandat pentru măsura similară a retragerii”.

Un comentariu

Scrie un comentariu