Închide

Liderii UDMR sunt pregătiți să refuze guvernarea, dacă li se ia fără Ministerul Dezvoltării

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - iun. 10, 2023 0 158

Liderii UDMR, reuniți vineri în ședință a conducerii partidului, au discutat propunerea făcută de liderii PSD și PNL și înclină să refuze o formulă guvernamentală în care pierd Minsiterul Dezvoltării, dorit de liberali, au declarat pentru G4Media surse politice.

După discuția de miercuri dintre Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, șefii PSD și PNL i-au transmis lui Kelemen Hunor că propunerea lor este ca UDMR să primească Ministerul Investițiilor Europene (MIPE) plus unul dintre portofoliile Energie ori Sănătate – asta în schimbul Dezvoltării și Mediului, potrivit surselor G4Media.

Liderii UDMR au discutat în ultimele două zile această propunere și, în ciuda opoziției unor lideri locali, președintele Kelemen Hunor a transmis că oferta PSD – PNL nu e acceptabilă. Astfel, conducerea UDMR își dorește păstrarea protocolului inițial al coaliției de guvernare, astfel încât Ministerul Dezvoltării să rămână la UDMR.

O decizie finală ar urma să fie luată duminică, la discuțiile de la București cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Ministerul Dezvoltării este o miză importantă, dat fiind că gestionează proiectele locale finanțate de la bugetul de stat.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a discutat miercuri cu liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, despre demararea procedurii rotativei guvernamentale, de săptămna viitoare.

Premierul Ciucă ar urma să demisioneze luni din funcție și să declanșeze astfel rotativa, cu Marcel Ciolacu viitor premier. Accelerarea procedurii politice are loc pe fondul crizei de timp: sesiunea Parlamentului se termină la 30 iunie și noul guvern nu poate fi instalat fără Parlament, relatează g4media.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu