Închide

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru răspuns la Situații de Urgență vor sosi sâmbătă, 10 iunie, în Parcul „Poligon” din Florești, în cadrul TIFF

ActualitateSocial by Actual de Cluj - iun. 10, 2023 0 157

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru răspuns la Situații de Urgență vor sosi sâmbătă, 10 iunie, în Parcul „Poligon” din Florești, cu ocazia Festivalului Internațional de Film Transilvania. Astfel, cei curioși pot să își însușească noțiuni de prim ajutor în intervalul 10:00-18:00. Lecțiile vor fi ținute la Caravana SMURD de specialiștii Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență al ISU Cluj, alături de voluntarii SMURD. 

În schimb, Centrul Mobil pentru Răspuns la Situații de Urgență este dotat cu tehnologii avansate ce permit simularea diverselor situații de urgență, concentrându-se în mod special asupra incendiilor din locuințe, dar și abordând scenarii legate de condiții meteorologice extreme și simulări realiste ale unor cutremure. Această experiență interactivă va ajuta la înțelegerea potențialelor pericole, a consecințelor acestora și, în special, a măsurilor de prevenire și a regulilor de intervenție în situații limită. 

În contextul Zilei Informării Preventive,  porțile tuturor subunităților ISU Cluj vor fi deschise marți, 13 iunie 2023, în intervalul orar 10:00-15:00. Copiii și toți cei curioși pot vedea tehnica de intervenție a pompierilor clujeni și vor lua parte la activități informativ-educative. Acestea urmăresc conștientizarea populației asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.

Obiectivul de bază al acestei campanii îl reprezintă conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență. 

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a alăturat inițiativei derulate la nivel european, ca în fiecare zi de marți 13, să fie organizată “ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”. Astfel, fiecare dată de 13 ce pică marțea, sub sloganul “Preveniți ghinionul” și având ca logo pisica neagră, se desfășoară o serie de activități ce urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care sunt expuși prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situații de urgență și familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viața și bunurile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu