Închide

Licitație de peste 1,4 milioane de euro pentru 200 de locuri noi la grădinițele publice din Cluj

Actualitate by Luminiţa Silea - mai 03, 2020 0 199

Cea mai importantă licitație de la capitolul suplimentare locuri în grădinițele clujene cu bani europeni a fost lansată de Primărie. Este vorba despre contractul de modernizare și extindere a grădiniței „Floare de Iris”, estimat la peste 6,7 milioane lei (1,4 milioane de euro) care va duce la asigurarea a încă 200 de locuri pentru copiii preșcolari.
Licitația pentru extinderea și modernizarea grădiniței „Floare de Iris” a fost lansată la finalul lunii aprilie și are ca dată limită pentru depunerea ofertelor ziua de 18 mai 2020. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut iar contractul este estimat la peste 6,7 milioane lei.
Lucrările implică reabilitarea și modernizarea corpurilor de clădire cu funcțiune de gradiniță și dotări performante. De la o capacitate de 115 locuri, câte sunt în prezent, se estimează că investiția va asigura minimum 300 de locuri pentru copiii de vârstă preșcolară. Proiectul este unul cu finanțare din fonduri europene.

Un alt proiect cu bani europeni se durulează și la grădinița „Căsuța Poveștilor” și implică reabilitarea, dotarea și extinderea, concomitent cu creșterea eficienței energetice a clădirii. Se propun lucrări de extindere pe verticală de la P la P+1E+R, izolare termică, înlocuire tâmplărie, reparații pardoseli, zugrăveli, tencuieli, reabilitare instalații etc. Prin investiție se vor asigura minimum 100 de locuri.

Grădinița „Căsuța Poveștilor” funcționează în trei locații: București 22, Rovine și Strada Parcul Feroviarilor. Modernizările se fac pe București, unde sunt circa 60 de locuri (trei grupe de copii). Pe Rovine sunt deserviți 150 de copii, iar în cea de a treia locație peste 80 de copii.
Contractul (proiectare și execuție) a fost atribuit la finalul anului trecut către societatea MOLDIVARS IND cu subcontractanți Artec Plus și Tegra Plus pentru 4.184.094, valoarea estimată a contractului fiind de peste 4,2 milioane lei.

 

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare