Închide

Licitație de 7 milioane de euro pentru amenajarea unei baze sportive în cel mai mare cartier al Clujului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 03, 2020 0 2038

Lucrările de proiectare și execuție pentru baza sportivă La Terenuri dorită pe 4,2 hectare de teren din cartierul Mănăștur, cel mai mare din Cluj, au fost scoase la licitație de Primărie. Contractul vizează lucrări de proiectare și execuție și este estimat la peste 33 de milioane lei (peste 7 milioane euro).Cel mai devreme, baza sportivă ar urma să fie gata la finalul anului 2021.

Pentru realizarea bazei sportive și parcului propus în zona La Terenuri s-a estimat că este nevoie de 16 luni. Adică 120 de zile pentru partea de proiectare și un an pentru execuția lucrărilor. Serviciile de proiectare sunt estimate la aproape 600.000 lei, iar lucrările efective la peste 32,5 milioane lei.  Data limită pentru depunerea ofertelor este 4 februarie 2020.

Peste 4,2 hectare de teren din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului, urmează să se transforme în baza sportivă La Terenuri după un concept Arhi Box. Investiția a fost estimată la peste 42 de milioane lei cu TVA, bani în care intră și exproprierile (aproape jumătate, din teren, peste 1,7 hectare trebuie expropriat).

Deja proprietarii din zonă s-au arătat nemulțumiți că Primăria a refuzat să le cumpere terenurile și preferă să îi exproprieze. Documentația de urbanism și studiul de fezabilitate au fost aprobate de Consiliului Local în 10 decembrie. Oficialii Primăriei au postat un filmuleț simulat de proiectanți care prezintă felul în care va arăta zona.

În 2006, Primăria voia să caseteze pârâul Calvaria din cel mai mare cartier al Clujului și să facă din el zonă pentru parcări. După 12 ani, culoarul pârâului și singura zonă încă verde și neconstruită din Mănăștur – zona La Terenuri – face obiectul unui master-plan de bază sportivă care să fie redată oamenilor din cartier. Înainte de adjudecarea master-plan-ului către Napotech Proeict și Arhibox (după trei proceduri de licitație), Primăria a anunțat că deține circa 7800 de mp de teren în zona La Terenuri și că restul e proprietate privată. Apoi USR a arătat, cu date de la cadastru, că 80% din teren este proprietate publică.

Adevărul s-a situat la mijloc. Din cele 4,2 hectare pe care este propusă baza sportivă, peste 1,7 hectare reprezintă proprietăți private care trebuie expropriate. Suma pentru exproprieri a fost estimată la peste 520.000 lei.

La documentația de urbanism pentru viitoarea bază sportivă La Terenuri a lucrat firma Arhi Box a arhitectului Călin Lada, dar și arhitectul Mihai Racu, membru în Comsia de Urbanism a Primăriei. Boc i-a lăudat pe arhitecții care au făcut proiectul menționând că reprezintă o punere în scenă a standardelor de calitate în materie de zone verzi la care aspiră Clujul.

Detalii: S-a patentat dezbaterea de urbanism. Proiectul bazei sportive La Terenuri, explicat public. Ce vor societatea civilă și specialiștii de la viitorul proiect

Investiția pentru realizarea complexului sportiv a fost estimată la peste 42 de milioane lei cu TVA și un termen de realizare de 16 luni. Banii urmează să acopere și modernizarea căilor de acces, inclusiv realizarea a două noi pasaje de traversare a pârâului Calvaria. Baza sportivă urmează să deservească 40.000 de locuitori din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului, potrivit estimărilor făcute de proiectanți.

CIFRELE PROIECTULUI

sursa: primariaclujnapoca.ro

sursa: primariaclujnapoca.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.