Închide

Licențe de jocuri de noroc: ce sunt ele și cum funcționează?

ActualitateSocial by Actual de Cluj - mai 03, 2023 0 182

Jocurile de noroc, se spune, au aceeași vârstă cu civilizația umană. Ideea de a obține bani fără a lucra, bazat numai pe noroc, era totdeauna una atractivă pentru semenii noștri. Între invenția și reglementarea jocurilor de noroc au trecut, însă, sute de ani. Prima instituție de jocuri de noroc reglementat a apărut abia în anul 1638, la Veneția. De atunci, reglementarea jocurilor de noroc a devenit mult mai riguroasă.

În ce constă licențele și regulamentele de jocuri de noroc, și cum funcționează? Iată câteva detalii despre tainele lor.

Ce este o licență de jocuri de noroc?

Dacă accesezi Slot v licentiat Romania, vei vedea în fundul paginii logo-ul ONJN afișat împreună cu un număr de licență, și detaliile operatorului. Asta înseamnă că operatorul de jocuri de noroc funcționează cu știrea și aprobarea autorității de reglementare a industriei din România, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Operatorul a obținut aprobarea pentru a-și oferi serviciile pe piața din România, plătește taxe, și se conformează regulilor de protecția consumatorului și prevenire a problemelor cauzate de jocuri de noroc.

Pe scurt, licența de jocuri de noroc înseamnă tot ceea ce am descris mai sus. Operatorii licențiați obțin permisiunea autorităților de a oferi servicii de acest fel jucătorilor dintr-o anumită regiune, conformându-se cu reglementările în vigoare din regiunea respectivă.

Ce presupune o licență de jocuri de noroc?

În funcție de regiune, operatorii trebuie să se conformeze cu cerințe diferite. În România, reglementările sunt considerate destul de stricte, ținând cont nu doar de activitatea actuală a operatorului cât și de cea dinaintea introducerii legislației actuale. ONJN are o listă scurtă de operatori licențiați, cu un total de 34 de companii deținând licență de clasa I (operator) și o listă neagră din ce în ce mai lungă, care conține operatori a căror siteuri sunt blocate în România.

Operatorii licențiați trebuie să plătească o taxă de licență pentru a obține permisiunea de a oferi servicii de jocuri de noroc în România, și să plătească taxe destul de piperate pe veniturile obținute în fiecare lună. 

Protecția jucătorului

Pe lângă reglementarea și taxarea jocurilor de noroc, licențele au rolul de a proteja și jucătorii. Operatorii sunt obligați să implementeze măsuri de prevenire a dependenței de jocuri: să ofere jucătorilor posibilitatea de a-și limita depunerile de bani reali, de a se autoexclude din siteurile de jocuri de noroc online, și de a asigura servicii de suport clienți non stop pentru a rezolva orice fel de problemă ce apare.

Majoritatea cazinourilor online accesibile din România sunt licențiate, reglementate – dar unele nu sunt, ceea ce înseamnă că nu oferă niciun fel de protecție jucătorilor români. De aceea, este important să utilizați numai serviciile unor operatori care dețin o licență valabilă pe piața din România.

Acest text are caracter PUBLICITAR

Nici un comentariu

Scrie un comentariu