Închide

La un pas de tragedie în Cluj, o femeie și copilul ei de 8 ani salvați de tată după ce locuința a luat foc

ActualitateTop News by Mihai Prodan - oct. 18, 2019 0 343

La un pas de tragedie azi în Cluj, unde o mamă și copilul ei de opt ani au fost salvați de tată și mai mulți vecinii săritori.
S-a întâmplat în urmă cu puține momente pe strada Nicolae Titulescu din Cluj-Napoca, la un apartament de la etajul 1. ”Evenimentul a fost anunțat în jurul orei 13.30, de către participanții la trafic care au observat că iese fum dens de pe fereastra apartamentului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș. ”Pompierii sosiți la locul evenimentului au găsit mama și copilul ei de opt ani ieșiți din bloc. Aceștia au fost consultați de echipajul SMURD sosit preventiv  și sunt în afara oricărui pericol. Echipajul SMURD a mai consultat încă un vecin care a inhalat fum, care de asemenea se află în afara oricărui pericol”.
Flăcările au fost stinse în scurt timp de către pompieri, fără a se extinde mai departe de limitele în care a fost găsit. Au fost distruse de flăcări mobilierul de bucătărie și aparatura electrocasnică din bucătărie. ”Se pare că mama a rămas blocată în baia apartamentului alături de copilul ei, din cauza defecțiunii la broasca ușii, timp în care a rămas o cratiță cu mâncare pe foc, care, între timp, a luat foc și a aprins mobila din bucătărie”, a explicat Biriș. ”Femeia a avut cu ea în baie o tabletă smart, prin care i-a transmis mesaje soțului ei despre cele întâmplate. Tatăl copilului a venit urgent acasă și a fost nevoit să forțeze ușa închisă cu un butuc pe interior, ajutat de mai mulți vecini și trecători care au observat fumul care ieșea pe fereastra apartamentului. Imediat după ce a reușit să forțeze ușa, tatăl a intrat pitit pe sub fumul care inunda apartamentul și a reușit să-i elibereze pe mama și copil, ajutându-i să iasă din locuința inundată cu fum”.
Două autospeciale pentru stins incendii, una pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SMURD au fost alertate pentru a interveni la incendiu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare