Închide

La Spitalul de Urgențe, părinții sunt nevoiți să aștepte ore în șir afară, cu copiii în brațe, să li se facă triajul: Domnii de la Consiliul Județean știu în ce condiții sunt consultații copiii la UPU Cluj?

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 29, 2022 5 300

O clujeancă semnalează condițiile inumane prin care trebuie să treacă părinții care ajung cu copiii la Spitalul Clinic de Urgențe din Cluj Napoca, ținuți să aștepte în frig „trierea”, înainte de a inte la consultații, precum și debandada din incinta acestei unități spitalicești. „Știe cineva dacă mai există șefi, manageri, coodonatoi la UPU Cluj?”, întreabă o mămică pe contul de facebook (jurnalist de profesie).

Ancuța Stăvar subliniază că administrația județeană clujeanp obișnuiește să trimită zeci de comunicate de presă, zilnic, pentru a se lăuda cu nimicuri privind achiziția unor echipamente medicale, lucruri care ar trebui să țină de normalitate, ignorând în schimb problemele majoră privind condițiile în care este exercitat actul medical și modul în care sunt tratați clujenii care se văd nevoiți să treacă pragului spitalului.

„La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca știe cineva dacă mai există șefi, manageri, coordonatori? Dar domnii de la Consiliul Judetean Cluj – Alin Tișe , Vákár István știu cumva in ce condiții de c**** consulta medicii de la UPU Copii? Știu oare că părinții stau ore întregi afară, cu copii bolnavi în brațe si așteaptă să li se facă… triajul? Apoi se mută la altă coadă, unde mai așteaptă 2, 3, 4, 5 ore și se uită disperați dupa o doamnă asistentă, care iese la interval de 30, 40, 60 min și strigă câte un nume de pe o fișă? Ah, cred ca domnii nu știu, că sunt ocupați să trimită zilnic niște comunicate de presă triste, ca să își justifice salariile, existența în funcții publice și importanța auto impusă”, a scris Ancuța Stăvar pe contul său de facebook.

Aceasta mai arată că în timp ce rapoartele oficiale ale Spitalului de Copii are bifate rubrici de „foarte bine”, în mult lăudatul oraș de 5 stele, Cluj Napoca – centru medical, universitar, cultural etc – niște zeci de părinți stau zi de zi, noapte de noapte, în curtea spitalului („singurul loc unde durerea copiilor ar putea fi luată, cumva”, și câte 5, 6, 7 ore de așteptare.

„Și să nu uit: camerele de gardă de la Pediatrie 2 și 3 sunt închise. De ce? Doamna infirmieră care iese să strige numele pacienților nu știe (logic că nu, nici nu e treaba ei). Dar e drăguță și spune că toți copiii „de aici vor fi văzuți în noaptea asta”. Noapte bună”, a mai scris Ancuța Stăvar pe contul său de facebok.

Într-un mod cinic, administrația județeană a revenit marți cu un nou comunicat de presă, anunțând o nouă investițe în „singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania”.

„Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, situat pe Calea Mănăștur nr. 54C. „Intrăm într-o nouă etapă în ceea ce privește acest proiect european, extrem de important pentru sistemul medical clujean, și nu numai. La finalizarea investiției, singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, care funcționează la Cluj, va deveni cea mai modernă din țară, unică din punct de vedere funcțional și al facilităților de care va dispune”, a transmis președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Sursa Foto: Facebook/Ancuta Stavar

5 comentarii

  1. DEMISIA PE LOC A MANAGERULUI! Nu este posibil asa ceva!! Plus ca se mai plateste si parcarea acolo cat stai cu copilul la coada…cum este posibil asa ceva????

  2. Aceasta situatie apare cand parintii nu inteleg ca nu ai ce cauta acolo la urgenta pentru o simpla raceala – ei trebuie sa mearga la medicul de familie sau la cabinete de pediatrie. Procentul urgentelor este de doar 15 % din totalul celor care se prezinta acolo.

    • Deci asta cu raceala ma lasa rece.Am mers cu fetita acolo si am stat cateva ore pana sa ne vina randul.Sa facut noapte si noi tot acolo si nu cu raceala…Cand vrei sa mergi acasa trebuie sa platesti GRAS la bariera.Incompetenta.Nu conteaza ce simptome are copilul ,nimeni nu merge de bucurie acolo.Intradevar cazurile mici raceli(banale)intarzie procesul ,dar se poate mult mai bine.

  3. Deci asta cu raceala ma lasa rece.Am mers cu fetita acolo si am stat cateva ore pana sa ne vina randul.Sa facut noapte si noi tot acolo si nu cu raceala…Cand vrei sa mergi acasa trebuie sa platesti GRAS la bariera.Incompetenta.Nu conteaza ce simptome are copilul ,nimeni nu merge de bucurie acolo.Intradevar cazurile mici raceli(banale)intarzie procesul ,dar se poate mult mai bine.

  4. Deci asta cu raceala ma lasa rece.Am mers cu fetita acolo si am stat cateva ore pana sa ne vina randul.Sa facut noapte si noi tot acolo si nu cu raceala…Cand vrei sa mergi acasa trebuie sa platesti GRAS la bariera.Incompetenta.Nu conteaza ce simptome are copilul ,nimeni nu merge de bucurie acolo.Intradevar cazurile mici raceli(banale)intarzie procesul ,dar se poate mult mai bine.

Scrie un comentariu