Închide

Val nou de artiști anunțat de organizatori. Hardwell, unul dintre cei mai mari DJ ai lumii, revine pe scena Untold, după patru ani de absență pe scena marilor festivaluri

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 29, 2022 0 238

Pe scena principală a festivalului Untold vor urca cele mai mari nume din industria muzicală, Alok, Lost Frequencies, Steve Aoki, Vini Vici și mulți alții. Cei de la Untold au anunțat deja valul doi de artiști care vor participa la ediția din 2022. La cea de a șaptea ediție Untold programată în Cluj-Napoca între 4 și 7 august va participa și Hardwell, după o absență de patru ani pe scena marilor festivaluri din lume, anunță organizatorii.

Potrivit celor de la Untold, Hardwell va fi prezent anul acesta doar la festivalul din Cluj și la alte trei mari festivaluri – Tomorrowland, Ultra Music Festival și Creamfields.

„După o pauză de patru ani, timp în care a fost susținut de sutele de mii de fani, Hardwell se întoarce în circuitul de festival. Anul acesta, creatorul stilului big-room house a ales doar 4 festivaluri mari din întreaga lume în turneul de revenire: Untold, TML, Ultra si Creamfields. Robert van de Corput aka Hardwell vine din Olanda și este considerat un artist cu pedigree. Doi ani la rând a fost votat NO. 1 DJ în Top 100 DJ Mag, este producător, muzician, proprietar de label și unul dintre personajele cheie pe scena muzicii electronice de azi, reușind să creeze rețeta pentru un nou gen în muzica electronică, ,,Big Room House”. Un maestru al stilului progressive și electro-house, olandezul a lansat în martie 2011 un
show radio (Hardwell On Air) difuzat în 25 de țări ale lumii. În același an au apărut succesele ,,Encoded”, piesă care s-a viralizat pe platforma YouTube ajungând la 8,8 milioane de vizualizări – un record pentru o producție EDM, și ,,Zero 76″, colaborarea cu mentorul său Tiesto, cu care a marcat 8,2 milioane de vizualizări.
Din 2013 până în 2018, Hardwell a fost mereu în turnee. În 2017 a fost la Cluj-Napoca, unde a făcut un super show pe scena principală a festivalului Untold. Un an mai târziu, în septembrie 2018, artistul a luat decizia de a se retrage din circuitul de evenimente și a lansat pe conturile de social media o scrisoare plină de emoție adresată fanilor săi. Single-ul ,,Power”, lansat în acel an, a ajuns la un număr impresionant de ascultări pe platforma Spotify, 94 de milioane. A continuat să producă muzică și în 2020 a lansat un album manifest, ,,The Story Of Hardwell”, o compilație în care a inclus cele mai bune producții proprii”, arată organizatorii Untold.

Brazilianul Alok va fi pentru a doua oară pe scena festivalului din Cluj, așa cum a promis fanilor deja la ediția precedentă la care a participat. „Este considerat a fi cel mai mare DJ, producător brazilian din toate timpurile, în clasamentul oficial dedicat DJ-ilor profesioniști, clasament întocmit anual de publicația DJ Mag. Și-a făcut debutul în anul 2015, pe locul 44. În anul 2017, revista Forbes l-a inclus în lista celor mai influente persoane cu vârsta sub 30 de ani. În 2021, a fost numit oficial cel mai urmărit artist din muzica electronică pe Instagram, a fost gazda celui mai mare livestream și e numărul 1 la nivel global pe Twitter. Alok este unul dintre producătorii a căror piese marchează un număr record de ascultări pe platformele de streaming,
single-ul său de debut,,,Hear Me Now” are peste 574 de milioane de stream-uri pe Spotify”, spun organizatorii.

Aceștia mai anunță că pe scena Untold vor urca și DJul belgian Lost Frequencies, Vini Vinci sau Steve Aoki.

„DJ-ul belgian Lost Frequencies a ajuns la ediția de anul trecut însoțit de părinții săi. Acesta a declarat că și-a dorit să-și aducă mama la un festival pe care-l iubește. Ultimul single al producătorului belgian, intitulat ,,Where Are You Now” a fost produs în colaborare cu artistul britanic Calum Scott, cu care s-a întâlnit pentru prima dată pe scena principală a festivalului UNTOLD, ediția 2021. ,,Where Are You Now” este piesa cu care Lost Frequencies a ajuns în toate clasamentele lumii, videoclip-ul piesei a trecut de 47 de
milioane de vizualizări pe YouTube, iar pe Spotify piesa a fost ascultată de peste 370 de milioane de ori. Sunt puține proiecte în industria muzicală care să aibă un sound atât de bine definit precum Aviram Saharai și Matan Kadosh cei doi membri VINI VICI. Primul single ,,Divine Mode”, lansat cu Iboga Records, a fost un succes uriaș, cei doi artiști continuând să producă piese care au ajuns în topurile underground. Israelienii de la Infected Mushroom, considerați pionierii stilului psytrance i-au numit pe cei doi membri Vini Vici ca fiind cei mai relevanți artiști ai acestui gen. Unul dintre cei mai interesați artiști ai lumii, preocupat de noile tehnologii, precum NFT ori Metaverse, este producătorul de două ori nominalizat la premiile Grammy, DJ-ul care face din orice apariție pe scena principală a festivalului Untold un spectacol, STEVE AOKI. Acesta completează line-up-ul pentru cea de-a șaptea ediție”, mai informează organizatorii Untold.

Pe scena Galaxy, „casa techno” a festivalului vor urca în premieră  germanul Stephan Bodzin, un artist autentic, considerat o figură iconică a stilului techno underground dar și ,,regina hard-techno” , Amelie Lens. Lor li se vor alătura Maceo Plex, Mathame, DJEFF și Mahony. Alți artiști vor fi anunțati în curând.

Scena Alchemy prezintă și în 2022 cele mai cunoscute nume din dubstep, grime, trap, hip-hop, trip-hop: Borgore, Netsky, Malaa, Princess Nokia, Noisia, Dub FX & Woodnote, Sub Focus B2B Wilkinson, Deliric X Silent Strike, Grassu XXL & Guess Who, Macanache, Nane.

Stilul trance este celebrată la fiecare ediție a festivalului UNTOLD, iar anul acesta scena Fortune va fi gazdă pentru artiști precum Ferry Corsten, Aly & Fila, Giuseppe Ottaviani sau Markus Schulz.

Ce artiști au fost anunțați până acum: 

Cât costă biletele

ABONAMENTE UNTOLD 2022
Fanii pot achiziționa abonamente pentru cele 4 zile și 4 nopți de magie de pe untold.com,
până pe 1 aprilie, la următoarele prețuri:
●4 Day Pass General Access Basic: €149 + taxe
●4 Day Pass Risk-Free: €159 + taxe
●4 Day Pass VIP: €340 + taxe
După 1 aprilie, abonamentele General Access Basic vor fi €159 + taxe, iar cele Risk-Free €169 + taxes. Cele VIP vor rămâne la același preț, €340 + taxe.

Cei care dețin deja abonamente ANYTIME pot opta să participe la ediția din acest an.

Povestea Untold 2022 – Temple of Luna

Armonia domnește în Universul UNTOLD, misticul tărâm unde magia se regăsește pretutindeni. Însă, cineva sau ceva a permis pătrunderea unei forțe întunecate, o forță ce puțin
câte puțin blochează până la stagnare întreaga viață. Văzând acest pericol, Preotesele Lunii se grăbesc să ceară ajutorul marelui înțelept al Universului – Magicianul! Păstrător al armoniei si al echilibrului, Magicianul nu intervine în mod normal în ordinea firească a lucrurilor. De data aceasta însă, trebuie să acționeze!
Va fi nevoie să se reîntoarcă în locul sacru al tărâmului, în profunzimea Templului Lunii. Magicianul știe că în Templu, se găsește o energie mistică, o energie luminoasă, suficient de puternică, ce poate alunga tot răul. Lumina trebuie activată! Dar ceața întunecată și-a croit drum în templu, amenințând Lumina sacră. Generând o vrajă extrem de puternică, Magicianul îmbracă lumina într-un scut protector, forțând pe moment întunericul să părăsească templul. Scutul generat prin vrajă este mult prea puternic pentru a mai fi desfăcut. Ajutorul nu poate veni decât dintr-o altă lume, iar acea lume este lumea noastră. Cine îi va oferi Magicianului ajutorul necesar?

Cea de-a șaptea ediție a festivalului Untold are loc în acest an între 4 și 7 august în Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu