Închide

La închiderea urnelor se estimează: Emil Boc câștigă primăria cu 69%

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 05, 2016 0 781

Rezultatele primului exist poll, realizat de IRES, arată că reprezentantul PNL, Emil Boc, a câștigat Primăria Cluj-Napoca cu un procent devastator de 69,1%.

Pe locul al doilea se situaează candidatul UDMR, Anna Horvath, cu un procent de 10,8%.

Pe locul al treilea-lea este plasat candidatul independent, Octavian Buzoianu, susținut de PSD-ALDE,  cu un scor de 8,8%.

Prezența la vot la închiderea urnelor în Cluj-Napoca a fost de 37%.

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan, și-a exprimat dezamăgirea pentru rezultatul obținut de candidatul independent Octavian Buzoianu: „Sunt dezamăgit în primul rând de prezența la vot extrem de scăzută, la nivel de municipiu, și de faptul că nu am reușit să convingem oamenii să suțină proiectul nostru, în ciuda faptului că am venit cu un proiect extrem de serios, cu un candidat independent care era apreciat de mulți clujeni. Pe de altă parte, nu pot să nu remarc că votul pentru Emil Boc, raportat la numărul de alegători, este de asemenea foarte scăzut. Mai exact, a fost votat cam de 1 din 4 clujeni cu drept de vot. Acest lucru arată că în Cluj Napoca sunt persoane care încă mai așteaptă o alternativă la actuala administrație”.

Vom reveni cu rezultatele finale după numărătoarea voturilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.