Închide

PNL acuză fraude PSD la o secție din Cluj-Napoca

ActualitateAdministrațiePolitica by Actual de Cluj - iun. 05, 2016 0 359

Circa 100 de buletine de vot pentru Consiliul Județean au fost sustrase dintr-o secție de votare din Cluj-Napoca de pe strada Horea și depozitate în pungi de plastic. Operațiunea ar fi fost surprinsă de reprezentatul PNL care l-a surprins pe reprezentatul PSD-ALDE în flagrant. PNL a sesizat fapta Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 1 Cluj-Napoca, cât şi Poliţia Municipiului care demarează o anchetă în acest sens. Mai mult, au cerut îndepărtarea persoanei în cauză din secția de votare.

Un reprezentant PNL la secția de votare nr. 159 de pe strada Horea din Cluj-Napoca a surprins un alt reprezentat PSD-ALDE la respectiva circumscripție că sustrage 100 de buletine de vot pentru Consiliul Județean pe care le-a depozitat în pungi de plastic. Având în vedere incidentul, PNL a făcut sesizări la organele abilitate și a remis și un comunicat în care s-a arărat indignat de astfel de practici ale social-democraților.

PNL critică printr-un comunicat public PSD, spunând că e inadmisibil ca astfel de proceduri patentate în Teleorman (unde votau și morții) să fie aplicate și în Cluj-Napoca. „Ne exprimăm încrederea că instituţiile abilitate vor lua toate măsurile legale care se impun astfel încât persoanele responsabile de săvârşirea acestor fapte să fie sancţionate”, au adăugat cei de la PNL.

Amintim însă că PSD-ALDE candidează împreună pe liste doar pentru Consiliul Local Cluj-Napoca. În cazul Consiliului Județean, cele două partide merg cu liste separate. Astfel că, cu siguranță, dacă se va confirma frauda, aceasta se leagă de dorința ALDE de a prinde cel puțin un mandat în viitorul for deliberativ județean clujean.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu