Închide

 La doi ani cu Boc propun un selfie cu presa

Opinie by Luminiţa Silea - iun. 20, 2014 8 650

În sfârșit totul este pe față, la vedere. Primarul nostru nu se mai preface că manageriază orașul. La doi ani de mandat, fără o săptămână, a recunoscut printr-o conferință anunțată drept conferință că totul e imagine și că n-are nicio intenție să iasă din tiparul edilului foto-video. Asta prinde la mănășturenii get-beget, asta facem. Pe nimeni nu interesează câte străzi a asfaltat primarul, câte străzi private a preluat ca să le asfalteze și că noul PUG nu s-a aprobat de cinci ani.

Așa că nici măcar primarul nu s-a mai sinchisit să prezinte cifrele clasice de la jumătatea mandatului: enșpe’ străzi asfaltate, zece gropi plombate, jumătate de clădire din centru refațadizată, un magazin din mall și o clădire de birouri, ambele investiții private, cu panglica tăiată, clasicile gratuități pentru pensionari și premii pentru 50 de ani de căsătorie neîntreruptă continuate și în 2014. Boc la marșul curățeniei, Boc duce transportul public în zona metropolitană, Boc parchează prin SMS, Boc merge pe șantierul Hollywood-ului pitic din Lomb, Boc la plantat copaci, Boc te căsătorește, Boc dă mâna cu potențialii investitori din China, Boc vorbește cu țestoasele lui Boc, Boc, Boc, Boc, Boc. Foto-video.

 

În 18 iunie primarul a convocat o conferință de presă care avea inserată în prima parte o premiere. Înghesuială mare în Sala de Sticlă. Camere, buchete de flori, inspectori școlari, părinți, elevi olimpici.

 

Totul a fost aranjat, marcat și s-a făcut și poza de grup la final. Așa se face, măi Nelule! Asta e politica cetățeanului! Degeaba tot consumi tu hârtia pe adrese scrise ca să premiezi olimpicii, că nu te cheamă nimeni la festivitate să dai și tu un plic copiilor de excepție. Claudia ți-a zis, Ioane, să te obișnuiești. Nu existi, măi Bîldica. Degeaba ești răbdător. Ei, opoziția lui Boc, s-au obișnuit deja. Clujeanul de rând din Mănăștur sau Mărăști nu știe că Boc ți-a luat pâinea de la gură. Nu apari în poze, deci, la doi ani de mandat nu ai făcut decât să ai o mapă consistentă cu adrese de la primărie.

 

Aici trebuie să pun o paranteză: (Să nu se înțeleagă greșit. Susțin ca elevii olimpici să fie premiați. Înțeleg și perseverența unui consilier local care și-a făcut loc abia după 12 ani de politică în PNL la masa ovală din Sala de Sticlă. Oricum are mai multe răspunsuri de la instituție decât primim noi. Dau oricând un Like și pentru sistemul foto/video).

 

Este adevărat că jumătatea mandatului este în 25 iunie, când Boc a vorbit prima data cu țestoasele din postura de primar reales și instalat în birou, în 2012. Este posibil ca cifrele care ni-l măsoară pe Boc în cei doi ani în funcție să fie prezentate la conferința de presă de miercurea următoare. Când e sorocul.

 

Atunci probabil o să ne spuneți că ați cam încurcat proiectele majore ale orașului. Că n-avem rețea de închiriere biciclete, că n-avem parkinguri în centrul orașului, că aveți o problemă cu specialiștii din primărie care nu prea reușesc să facă o documentație de licitație ca la carte, că nu avem un aquapark la Băile Someșeni, că avem niște “unii” care cer daune de milioane de lei, că orașul e plin de cabluri aeriene, că încă avem garaje în cartiere, chiar ilegale, că Someșul nu e navigabil și Canalul Morii e plin de gunoie, că nu s-a făcut nicio locuință pentru tineri, că acționarii unguri o să vândă până la urmă Dealul Sf. Gheroghe ca să-și recupereze banii investiți în Cartierul-eșuat Tineretului, că n-avem PUG și arhitectul-șef e cam plictisit (zic chiar cei din primărie), că directorul de la urbanism face ce vrea el și nu îi arată nici măcar viceprimarului documentațiile de urbanism, că tinerii directori din primărie au devenit cam îngâmfați, că n-ați reușit să  negociați niciun metru de parc pe Cetățuie, că Peninsula a plecat înapoi acasă, că oamenii cu Capitala Culturală n-au reușit să pună Koloszvar-ul la întrarea în oraș.

 

Pe astea le știm. Cifrele nu fac like-uri. Și nici neputința administrației locale.

 

E adevărat și e mai bine că ați dat cărțile pe față. În ziua în care s-a decis soarta unei licitații de 30 de milioane de euro printr-o decizie a instanțelor clujene pe care și dumneavoasrtă ați declarat că o așteptați ca model de bune practici, ați preferat să fiți elegant și să dați o declarație de formă. Din care reiese că știți cum se răspunde. Că puteți vorbi cinci minute și să captați auditorul, dar că nu prea sunteți informat cu privire la subiecte, la administrație, la problemele orașului.

 

Așa că, de ce să ne mai îmbătăm cu apă rece? Sunteți primarul celor 53. 674 de clujeni care v-au votat în 2012. Ei să vă judece dacă ați făcut sau nu ceva în cei doi ani de mandat. Eu nu sunt Miclăuș, dar am o idee. Propun ca la conferința de presă care marchează doi ani de mandat să, să, să…FACEM UN SELFIE în Sala de Sticlă. Un selfie cu presa ca să ne rămână și nouă ceva amintire. Pentru că la asta vă pricepeți, la imagine și eu îmi scot pălăria pentru că sunteți cel mai bun. Rămâne cum am zis în iunie anul trecut: mult show într-o administrație „invizibilă”.

 

 

 

 

8 comentarii

  1. Mare dreptate aveti,stimata domnisoara!!! Celor 53.674 de clujeni care au fost atat de idioti sa il revoteze in functie pe acest incapabil,pe aceasta sluga basista le recomand un lucru simplu: IN FIECARE DIMINEATA CAND SE TREZESC SI SE PRIVESC IN OGLINDA SA-SI DEA CATE O PERECHE DE PALME !!!! Eu nu l-am votat niciodata,iar adoua zi dupa votare cand am aflat ca iar este primar acest poloboc mi-a venit sa-mi rup buletinul de Cluj!!!!

  2. Daca esti asa de destept, de ce nu candidezi tu la primarie? Vad ca la acest ziar pot sa scrie toti taranii care nu incap de garajele din cartiere. Du-te la tara, tarane, acolo ai loc cacalau.

  3. luminita, cu balarii de-astea, fara pic de fundamentare, speri sa-l sperii ca sa bage banu? hai sa-ti vind un pont: not gonna happend :)))))))))))) crede-ma pe cuvant, va imbatati cu apa rece. si anu trece. teoriile astea ale lui Tavi sunt fix-pix. take it easy :))

  4. Felicitari pentru articol,nu stiam de existenta actualdecluj.ro.Mi-am pierdut speranta ca in Cluj mai exista presa care sa critice,eram cititor frecvent al ziuadecluj.ro dar de azi voi accesa si site-ul dv.Aveti dreptate,din pacate Clujul a ajuns intr-o stare deplorabila in care cu greu mai gasesti ceva bun,in care calitatea vietii cu care se lauda piticul e mult sub multe orase din Romania..Exemple?Cu zecile:starea proasta a infrastructurii rutiere si pietonale,lipsa locurilor de parcare,lipsa centurilor si a inelelor de circulatie,lipsa pasajelor subterane si supraterane,lipsa spatiilor verzi,praf si noroi din belsug,lipsa transport in comun decent(unele troleibuse au o vechime de peste 25 de ani),lipsa turisti(Turda are de 100(O SUTA)de ori mai multi intr-un an),trafic,dupa unii mai aglomerat decit in Bucuresti,lipsa disciplina in constructii,lipsa strategie de dezvoltare,lipsa,lipsa…..

  5. Se trec cu vederea multe proiecte, asfaltarea Traian Vuia, asfaltarea Calea Turzii, strazile adiacente liniei de tramvai, prelungirea troleului pana la aeroport si introducerea unei noi linii, lucrarile la poduri, sala polivalenta care e pe ultima suta de metri, ingroparea de cabluri/crearea infrastructurii pentru ingroparea cablurilor in zona centrala, modernizarea sistemului de ticketing care si ea e in stadiu avansat (au aparut statiile noi si chiar cateva terminale, inca nefunctionale). Parkinguri noi in centru nu poti sa faci anual, dar se fac parkinguri noi in cartiere. Zilele Clujului au fost si ele cea mai frumoasa editie de pana acum. Orasul evolueaza vizibil, sigur ca vrem si filarmonica, si mai multe cladiri centrale reabilitate (si acolo s-au reabilitat cateva de exemplu la muzeul de farmacie o fatada, vis-a-vis de regionala CFR s-a reabilitat o cladire frumoasa, trotuarul si spatiile verzi din Piata Avram Iancu, etc), asteptam si troleele/autobuzele noi …

  6. Dacă reduceți Clujul la străzi plombate si asfaltate, atunci asta meritați. Intr-adevăr devastator se ocupa toti primarii ca din licitații ies banii pentru ei, directori si partid.
    Dar de cultura, sportul si arta clujeana ați auzit ceva. Da, sunt in paragina toate. De mediul de afaceri si universități ați auzit ceva. Nu, pentru ca primarii slabi spun ca nu e treaba lor, nu au ce face. BOC a fost primar si in 2004-2008, cand erau bani grei in Cluj si nu a făcut nimic, si-a crescut doar puiul, pe Spagarul Apostu, cunoscut fifty-fifty, care a făcut bani si i-au băgat in PDL, pentru BOC si pentru Buda. Mergeți la Iași si vedeți cum arată un oraș adevărat si apoi sa vorbim despre BOC, mai bine zis de bocut.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.