Închide

L-ar vrea candidat pe Ioan Rus pentru Primăria Cluj. Primii candidați ai Pro România

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - feb. 03, 2020 0 3021

Formațiunea lui Victor Ponta, Pro România, anunță primii candidați pentru primăriile clujene, oameni care, mare parte dintre ei n-au mai făcut politică până în prezent. „Ne-am validat primii candidați pentru această primă confruntare electorală a alegerilor locale. Pentru început, putem spune că cei pe care ne bazăm sunt oameni competenți, dornici să se implice și să administreze comunitățile locale”, a transmis unul dintre liderii Pro România Cluj, consilierul județean Remus Lăpușan. El a mai precizat că în privința candidatului pentru Primăria Cluj Napoca sunt încă discuții în partid. „Suntem cu toții de acord că avem nevoie de un nume cu greutate, de o persoană integră, dar care în același timp să aibă și experiență politică și administrativă, și bineînțeles multă voință, pentru că un oraș precum Cluj Napoca nu poate fi gestionat oricum și nici de oricine. În cel mai scurt timp vom lua o decizie în sensul acesta”, a comentat Lăpușan pentru Actual de Cluj.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, partidul l-ar dori mai ales pe fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, să candideze pentru Primăria Cluj. De asemenea, o variantă ar fi și fostul ministru pentru Dialog Social din Guvernul Ponta, Aurelia Cristea, dar și fostul consilier județean PSD, Dan Canta. În prezent, cei trei sunt parte din echipa de conducere a Pro România.  „Nu pot să fac alte speculații în momentul acesta însă evident că ne dorim să ieșim cu un candidat cunoscut, care să fie atractiv pentru electoratul clujean. Sper ca în cel mai scurt timp să fim în măsură să ieșim cu o echipă completă de candidați, și vă asigur că veți avea surprize plăcute”, a spus Lăpușan.

Candidații Pro România în județul Cluj

Deocamdată, s-au stabilit candidații în principalele localități clujene, precum comuna Florești, unde candidatul Pro România este Radu Fărcaș, un tânăr care lucrează într-o companie multinațională. În Turda a fost desemnat Mircea Irimie, care a mai candidat la Primărie și care provine din formațiunea lui Daniel Constantin (vechiul PC). În Câmpia Turizii a fost desemnat omul de afaceri Cozmin Sașa, iar în Dej va candida Mircea Revnic. În comuna Gilău va candida Miron Ștefan Cristian, iar  în Mociu a fost desemenat Horvath Marton (care a mai fost primar al acestei comune). Din partea Pro România vor mai candida pentru primăriile clujene: Aluniș    Ionuț Aldea, Unguraș    Ileana GhiranBăișoara    Vasile GrecTritenii de Jos    Virgil Sașa (a nu se confunda cu numele actualului primar PSD Virgil Șașa pentru că este doar o coincidență), Mihai Viteazu    Ionuț Mihai SuskondPoieni    Adrian Morariu.

Demersul de desemnare a candidaților PRO România Cluj va continua și în perioada următoare, consecvent deciziei partidului de a oferi electoratului posibilitatea de a opta pentru o formațiune de centru – stânga nouă, modernă și pragmatică – transmit reprezentanții partidului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu