Închide

Absolvent de Cluj propus de ministrul Justiției ca prim-adjunct al procurorului general

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 03, 2020 1 283

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, l-a propus luni pe Bogdan Licu pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general. Tot luni, Predoiu a propus-o pe Maria Magdalena Militaru în funcția de adjunct al procurorului general, arată hotnews.ro.

Pentru șefia parchetului general fusese propusă anterior Gabriela Scutea.

Licu, care este în prezent procurorul general interimar, fusese de altfel singurul candidat admis la interviul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general (sursa – Agerpres).

Bogdan Licu a fost acuzat în 2015 că și-a plagiat teza de doctorat, realizată în coordonarea lui Gabriel Oprea. În urma unei analize făcute asupra lucrării de ziarista Emilia Șercan, au fost identificate sursele de proveniență pentru mai bine de o jumătate din totalul celor 445 de pagini, conținut copiat ad litteram fără a fi fost citat cu respectarea normelor naționale și internaționale de citare în operele științifice.

Chestionat despre acest subiect în cadrul interviului susținut în ianuarie îm fața comisiei conduse de Cătălin Predoiu, Bogdan Licu a afirmat că își reproșează că la momentul elaborării tezei nu a fost suficient de pregătit „pentru acea etapă” și că a tratat-o cu superficialitate. „Da, recunosc, am realizat o teză cu unele erori , dar de aici până la a a susține că am realizat un furt este o cale lungă (…). Nu pot admite să fiu un țap ispășitor pentru niște comportamente înrădăcinate în viața academică din România”, a declarat Licu.

Bogdan Licu a studiat dreptul la Universitatea Spiru Haret din București (1991 – 1995) cu diploma eliberată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Public.

Un comentariu

  1. Azi se împlinesc 150 ani de la moartea marelui patriot şi filantrop român, Emanuil Gojdu. Când va ancheta Statul Român tranzacţia prin care Răzvan Mihai Ungureanu, Tăriceanu-Popescu Călin-Anton & Co. au făcut cadou Ungariei patromoniul fundaţiei Gojdu (aproximativ 2 miliarde de euro).

Scrie un comentariu