Închide

Numărul infracțiunilor economice crește cu 30% într-un an la Cluj. Șeful Poliției: ”La Cluj se construiește la modul grosier”

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 03, 2020 0 500

Numărul infracțiunilor economice și financiare din Cluj a crescut anul trecut cu aproape o treime, relevă raportul Inspectoratului Județean de Poliție.
E vorba mai exact de 6,6% din totalul infracțiunilor sesizate – anul trecut polițiștii au fost sesizați despre comiterea a aproape 17.000 de infracțiuni, dintre care cele mai multe – 67% – au fost infracțiuni judiciare. Să precizăm că trei sferturi dintre aceste infracțiuni au fost infracțiuni contra patrimoniului, iar în cadrul acestei categorii furturile au ponderea cea mai mare – dar infracțiunile de tâlhărie au scăzut, ca număr, cu zece procente față de 2018.
Astfel, polițiștii din Cluj au analizat anul trecut 264 infracțiuni economico-financiare, cu 132 persoane cercetate ca suspecți și cinci arestate preventiv. S-a dispus începerea urmăririi penale în 116 cauze de evaziune fiscală iar prejudiciul – doar cel recuperat prin instituirea de măsuri asiguratorii – a depășit 25 milioane de lei în cadrul dosarelor penale instrumentate.

L-am întrebat pe șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, ce a determinat creșterea cu o treime a numărului de infracțiuni economico-financiare constatate și spune că cele mai multe au fost descoperite în domeniul agroalimentar și în construcții. ”A fost gândul că nu toată lumea își plătește taxele. Au fost infracțiuni de evaziune fiscală cu preponderență în condițiile în care am abordat altfel problema după consultări cu Parchetul”, spune el. ”S-au intensificat activitățile de constatare mai ales în domeniile agroalimentar și construcții – în Cluj se construiește la modul grosier, se construiește foarte mult, nu e un secret. S-au descoperit mai multe infracțiuni”, a spus el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare