Închide

Kievul, bombardat puternic în a doua zi de război/ Rușii au ajuns la câțiva kilometri de capitala Ucrainei

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - feb. 25, 2022 0 393

Războiul din Ucraina continuă a doua zi cu explozii puternice în Kiev și în jurul capitalei Ucrainei, semnalate de reporterii CNN. Casa Albă a condamnat Rusia pentru civilii de la Cernobîl care ar fi fost luați ostatici de forțele ruse, conform unor rapoarte citate de SUA. Rușii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl și Insula Șerpilor, iar prima zi de război s-a încheiat cu sute de persoane arestate în multe orașe din Rusia, inclusiv Moscova și Sankt Petersburg, care au protestat împotriva războiului. Între timp, populația pleacă masiv din Ucraina, iar un summit NATO este așteptat vineri, relatează g4media.ro

Ora 07:39 Consiliul European a agreat politic un pachet de măsuri restrictive suplimentare împotriva Rusiei/ Vor acoperi sectoarele financiar, energetic, al transporturilor, bunurile cu dublă utilizare, precum și controlul și finanțarea exporturilor, politica de vize. Detalii, aici. 

Ora 07:14 Banca centrală a Ucrainei a interzis plățile către entități din Rusia și Belarus, precum și operațiunile care implică monedele ambelor națiuni, a anunțat vineri autoritatea de reglementare, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Ora 07:07 Toți polițiștii de frontieră care au apărat Insula Serpilor au murit: ”13 polițiști de frontieră care au apărat Insula Șerpilor au murit. Toți vor primi titlul de Erou al Ucrainei postum”, transmite dumskaya.netCitește detalii pe G4Media. 

Ora 07:02 Miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene se întâlnesc vineri într-o reuniune extraordinară privind criza din Ucraina. Detalii, aici. 

Ora 06:50 Încă cel puțin trei explozii au zguduit capitala Ucrainei, Kiev, în zorii zilei de vineri. Acestea au avut loc în sud-vestul orașului, transmite CNN.

Ora 06:44 Forțele ruse care au intrat în Ucraina prin Belarus se află la câțiva kilometri de a ajunge la Kiev, potrivit oficialilor americani.

Ora 06:43 Ministrul de Externe Kuleba: Ultima dată când Kievul a experimentat așa ceva a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă. Ucraina a învins acel rău și îl va învinge și pe acesta. Detalii, aici. 

Ora 06:30 Autoritățile din Ucraina transmit că forțele de la Kiev au făcut 800 de victime în rândul rușilor. Ministerul a declarat că peste 30 de tancuri rusești au fost distruse, precum și șapte avioane rusești și șase elicoptere, transmite CNN.

Ora 06:23 Două clădiri rezidențiale ar fi fost incendiate în sud-estul Kievului, după ce au fost lovite de resturi care au căzut dintr-o aeronavă doborâtă, transmite The Guardian. Fotografiile publicate de Departamentul Serviciilor de Stat de Urgență din Ucraina arată o clădire cu mai multe etaje în flăcări.

Citește despre cum evoluează războiul în Ucraina pe g4media.ro

sursa foto: Twitter/ Pravda Gerashchenko/ via G4Media.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare