Închide

Județul pregătește un concurs de soluții pentru a-și tranforma sediul într-o clădire verde

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 28, 2019 0 325

Un nou concurs de soluții va fi lansat de Consiliul Județean Cluj pentru realizarea unui sediu extins  – ”verde”-  pe Calea Dorobanților, unde funcționează instituția. Sunt puse la bătaie premii de 100.000 de lei iar intenția este de a se pregăti o extindere și o parcare comună între actuala clădire a Consiliului Județean și a Bibliotecii Județene Octavian Goga, instituție subordonată tot Județului, totul sub umbrela BREAM, de clădire verde cu un consum energetic infim.

Este al doilea concurs de soluții din portofoliul Județului, după cel pentru extinderea Muzeului Etnografic din Hoia. Acesta urmează să fie lansat anul acesta, în lunile următoare, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. Premiile totale vor fi de 100.000 de lei.

Practic, intenția Consiliul Județean este de a obține cea mai bună soluție pentru extinderea actualului sediu unde funcționează instituția, pe Calea Dorobanților, pentru a asigura spațiile de birouri necesare derulării activității Societății de Drumuri și Poduri, salvate anul trecut de la faliment. Existând și obligativitatea legală trasată de Ministerul Dezvoltării ca toate clădirile publice să devină clădiri verzi, cu un un consum energetic spre zero, forul județean își dorește un ansamblu ”verde” pe Calea Dorobanților.

Se pregătește extinderea actualului sediu și o parcare comună cu Biblioteca Octavian Goga situată lângă sediu Consiliul Județean, instituție subordonată, de asemenea, Județului. Pe Calea Dorobanților, forul județean  deține circa 5000 mp de teren, parcelă pe care sunt edificate deja cele două clădiri menționate – sediul și biblioteca.

Administrația județeană dorește ca în luna mai să aibă deja o soluție câștigătoare pentru ansamblul  verde pe care și-l dorește pe Calea Dorobanților.

Sediul actual al Consilului Județean a fost inaugurat în 2011, după ce instituția a preluat clădirea de pe strada Dorobanților gândită inițial pentru Direcția Vamală.  Cum sediul Direcției Vamale  a fost mutat în Oradea, Consiliul Județean a preluat clădirea pentru uzul propriu, după ce a oferit la schimb un alt spațiu Ministerului Finanțelor Publice.

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu