Închide

O companie germană cu afaceri de 100 milioane de euro pe an intră pe piața din România, își deschide firmă la Cluj

EconomieTop News by Mihai Prodan - mart. 01, 2019 0 1776

O companie germană de echipamente electrice și electronice intră pe piața din România cu o firmă înființată la Cluj.

E vorba de producătorul german de echipamente electrice și electronice Mennekes, cu venituri anuale de peste 100 milioane euro și operațiuni în circa 90 de țări, după cum anunță profit.ro. Înființat în 1935, Mennekes are astăzi circa 1.000 de angajați și fabrici în Germania, Italia, India, Marea Britanie, Franța, SUA, Singapore, Thailanda, Indonezia, China, Rusia. În Cluj firma a fost înregistrată în 4 decembrie anul trecut pe strada Ploiești 17-19A (imagini mai jos). actualdecluj.ro a contactat birourile din Germania ale companiei pentru detalii privind investițiile de la Cluj și vom reveni cu acestea.

UPDATE Managerul Jurgen Jackli spune pentru actualdecluj.ro că decizia de a deschide firma în Cluj a fost doar una de moment și că o va muta în Iași. „A fost o soluție temporară pentru că vom deschide o fabrică în Iași și mutăm firma acolo. În Cluj avem sediul central dar îl vom muta în Iași, am deschis în Cluj doar ca să grăbim procesul, deschiderea și administrarea au fost mai rapide aici. Oamenii ne-au spus că foarte multe companii germane s-au deschis în Cluj, de aceea am făcut-o și noi”, a spus el.

Presa din Iași anunța în urmă cu câteva zile că firma vrea să construiască o fabrică lângă Iași, în parcul industrial al comunei Miroslava. „Autoritățile locale au demarat deja o procedură de negociere directă cu grupul Mennekes, conform unei decizii recente Consiliului Local din localitate”, arată Ziarul de Iași.

Compania este cunoscută la nivel global în special pentru conectorul lansat în 2009 pentru încărcarea autovehiculelor electrice. Prizele, conectorii și alte produse ale Mennekes sunt utilizate în peste 90 de țări. În 2014, un încărcător de cuplare  al Mennekes a fost stabilit ca standard la nivel european. Grupul a solicitat o suprafață de 30.000 mp pentru „realizarea unei fabrici de producție în domeniul industriei automotive”. Amplasamentul este în parcul industrial 2 din Miroslava.

 • author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare