Închide

Județul Cluj se înfrățește cu un raion din Republica Moldova

Administrație by Mihai Prodan - feb. 09, 2015 0 282

Județul Cluj se înfrățește cu un raion din Republica Moldova.

Consiliul Județean Cluj semnează protocol de colaborare cu autoritățile publice din raionul Hâncești, din Republica Moldova. Cele două părți ar urma să coopereze în domeniile de activitate aflate în competenţa autorităţilor administraţiei publice locale pentru întărirea relaţiilor economice, sociale, culturale, sportive şi de tineret ale celor două judeţe, între altele prin schimburi de experiență și bune practici. Cele două instituții sunt reprezentate de președintele CJ Cluj și respectiv preşedintele Consiliului Raional Hînceşti sau reprezentanţii lor împuterniciţi, și ar urma să se întrunească o dată pe an, prin rotaţie, în judeţul Cluj şi în raionul Hînceşti. „4. În interesul unei cât mai bune şi aprofundate cunoaşteri reciproce, Părţile vor efectua schimburi de materiale publicitare (prezentări video, broşuri) şi vor organiza vizite între locuitorii celor două unităţi administrativ-teritoriale pentru cunoaşterea identităţii istorice şi culturale locale”, precizează documentul de colaborare.

Raionul Hîncești are o populație totală cât o treime din Cluj-Napoca: aproximativ 118.000 de locuitori. E condus din luna ianuarie de Anatolie Loghin. Raionul are 63 de localități, între care una singură e un oraș, respectiv reședința de raion, localitatea Hîncești.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.