Închide

Județul Cluj a fost unul dintre cele mai vizitate de turiști din România în primul trimestru din acest an

Economie by Actual de Cluj - mai 22, 2024 0 114

Județul Cluj a fost unul dintre cele mai vizitate de turiști din România în primul trimestru din acest an, arată datele statistice.

Institutul Național de Statistică a publicat cifrele pentru primul trimestru din acest an în ce privește turismul din România iar Clujul e al patrulea cel mai vizitat din România. Județul are o capacitate de cazare de peste un milion de persoane în acest trimestru, mai exact 1.072.916 locuri de cazare disponibile în cele trei luni, un indicator numit ”locuri-zile”. Este una dintre cele mai mari capacități într-un județ din România, dar în Brașov de exemplu numărul de ”locuri-zile” e de peste 2,4 milioane. Peste un milion de astfel de locuri-zile mai are Prahova, 1,1 milioane, și București, 2,1 milioane. Jumătate dintre locurile de cazare din Cluj sunt în hoteluri – 511.000.

Conform documentului, în Cluj au fost înregistrați în primul trimestru din an un număr de 121.588 turiști,d intre care 72.914 au fost înregistrați în hoteluri. Majoritatea turiștilor – 100.771 – au fost turiști români. Mai jos toate cifrele: R înseamnă ”turiști români”, S – ”turiști străini”, iar T – ”total”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare