Închide

Judecătorul clujean dat afară din magistratură după postări pe Tik Tok a câștigat un nou proces cu CSM

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 27, 2023 1 334

Judecătorul clujean Cristi Danileț, dat afară din magistratură după postări pe Tik Tok, a câștigat azi definitiv un proces cu Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecătorul Danileț a fost reprezentat de avocatul Dumitru Dobrev. ”L-am repezentat ca avocat pe Cristi Danileț într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câștigat definitiv, prin decizia pronunțată azi”, arată el. ”Prin aceasta, Cristi Danileț e repus în drepturi de Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la vechimea în muncă”.

Astfel, ÎCCJ – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal – a admis recursul împotriva sentinței Curții de Apel Cluj și a anulat hotărârea CSM 1537 din 14 decembrie 2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcție începând din 13 decembrie același an. Ca o consecință, ICCJ i-a recunoscut lui Danileț vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată. ”Este regretabil că un magistrat a trebuit să lupte ani prin instanțe pentru a anula o decizie injustă a unui for profesional ce are ca misiune printre altele, tocmai apărarea imaginii profesionale a magistraților”, a arătat avocatul. ”Procesul încheiat azi arată cât de importante și delicate sunt mecanismele statului de drept și cât de prețios este să apărăm ce s-a câștigat cu greu în ultimul deceniu”.

Citește și:

Judecătorul clujean Cristi Danileţ, exclus din magistratură pentru postările de pe Tik Tok / Magistratul poate face recurs

Judecătorul Danileț, fără loc de muncă și fără salariu / Instanțele fac ping-pong cu cererile sale prin care a contestat excluderea din magistratură

 

După ce a fost exclus din magistratură de către CSM, judecătorul clujean Cristi Danileț anunță azi că a câștigat primul dintre cele trei procese deschise acestuia. ”Colegii au făcut lunar chetă ca să mă pot descurca”

Un comentariu

  1. Cat de serioasa se vrea o institutie cum e judecatoria,cand permite ca in randurile ei sa existe mascarici ca danilet!? Cum sa mai ai incredere intr-un judecator care spune ca este de partea progresistilor si impotriva pesedistilor? Postarile pe tictok sunt o prostie nevinovata in comparatie cu actiunile mascariciului de la ciocanul de judecator!

Scrie un comentariu

Articole similare