Închide

Jazz in the park: au lansat apelul pentru artiști, se finanțează 3 proiecte cu 30.000 euro

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 28, 2018 0 165

Festivalul Jazz in the Park lansează, pentru al patrulea an consecutiv, fondul de 30.000 de euro care-i poartă numele, cu care să finanțeze cel puțin trei proiecte artistice, iar azi s-a dat start apelului de proiecte.

În concursul pentru banii festivalului – pe care organizatorii speră să-i strângă din vânzarea de bilete obligatorii, adică donații din partea participanților la festival – se pot înscrie persoanele fizice, asociațiile și grupurile de inițiativă care propun abordări experimentale ale artei clasice, cum ar fi artele vizuale, literatura, artele spectacolului, dar și, de exemplu, arta culinară. „Obiectivul de anul acesta al fondului este să strângă 30.000 de euro. În cazul în care suma strânsă va fi mai mică, organizatorii își asumă să finanțeze cel puțin trei proiecte artistice cu suma totală de 16.000 euro. Valoarea finanțărilor acordate proiectelor câștigătoare va fi cuprinsă între 1.700 și 5.000 de euro, potrivit regulamentului apelului de proiecte”, explică organizatorii festivalului.

Aplicațiile se pot depune până în 8 aprilie; anul trecut, câștigător în cadrul Fondul Jazz in the Park a fost declarat proiectul „Galerie de artă pe roți”, un proiect de revigorare vizuală prin artă a tramvaielor vechi din Cluj.

În acest an festivalul are loc timp de 11 zile, între 21 iunie și 1 iulie; la festival vin Fanfare Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBit, Antal Gabor Trio și alții. Concertele din cadrul festivalului vor avea loc în Parcul Central, pe Malul Someșului – scena dedicată concursului -, în săli de concerte și în alte spații publice din oraș.
Intrarea la evenimentele din spațiul public este liberă, pe bază de bilet neobligatoriu, iar pentru concertele din săli vor fi puse în vânzare abonamente. Banii din biletele neobligatorii ajung în Fondul Jazz in the Park.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu