Închide

Italian rămas fără loc de muncă pentru că nu vrea să se vaccineze: ”Nu mă răzgândesc. Poate emigrez în România!”

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 13, 2022 0 242

Michele Mancini, un șofer în vârstă de 52 de ani din Torino, este un simbol al anti-vacciniștilor din Italia după ce opiniile sale au fost prezentate pe larg în cotidianul Corriere della Sera,transmite g4media.ro.

El spune că  s-a decis în 15 octombrie 2021 să nu se vaccineze indiferent de repercusiuni, iar cum este și mai îndârjit: nu mai are niciun venit de trei luni, trăiește din economii, iar pe părinții săi nu-i poate vizita pentru că îi este teamă că s-ar putea îmbolnăvi.

”În opinia mea, decretul guvernamental este neconstituțional. Nu sunt un împotriva vaccinului, dar cred că nu este legal să forțezi pe cineva să se vaccineze. Am creier și pot decide ce să fac cu viața mea”, susține el.

Se declară un susținător al libertății de alegere. ”Nu m-am vaccinat și nu voi vaccina pentru că nu vreau să mă supun la ceea ce eu numesc o dictatură. Nu neg existența coronavirusului, dar sunt convins că dacă o persoană s-ar infecta, ar putea exista tratamente alternative care să permită recuperarea. Și apoi gripele au făcut multe mai multe victime în trecut (…) Pe părinții mei, care sunt amândoi vaccinați, nu-i pot vizita pentru că mi-e teamă că ar putea contracta virusul și atunci ar trebui să mă lupt cu frații mei”, spune el.

Spune că i-au fost suficiente economiile pentru a trăi până acum, iar în viitor nu exclude emigrarea în România.

„Am fost un mare economisitor și pentru moment supraviețuiesc. Eu și soția mea am convenit de comun acord să nu ne supunem unei obligații care, în opinia mea, este incorectă și ilegală. Dacă asta ar continua, aș putea pleca și din Italia, poate în Croația sau România”, a mai spus el.

Captură foto Corriere della Sera

Nici un comentariu

Scrie un comentariu